Danimarka Kraliçesi Türkiye'ye Gelecek mi?

Danimarka Kraliçesi Türkiye'ye Gelecek mi?
Danimarka kraliçesinin Türkiye ziyareti Danimarka'da tartışma konusu oldu..
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2014 yılında gerçekleştirdiği Danimarka ziyaretini iadei ziyaret edecek olan Kraliçe II. Margrethe'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olması Danimarkalı siyasetçilerin yoğun eleştirisine maruz kaldı. Yapacağı Türkiye ziyaretinin ertelenmesini isteyen bir çok Danimarkalı siyasetçi Türkiye'nin güvenli olmadığını vurguladı.

Türkiye'de tutuklanan gazeteciller olduğunu, Erdoğan'ın sert imajı olduğunu, kraliçenin politik konumundan dolayı Erdoğan'a eleştiri yapamayacak olmasından dolayı ziyaretin ertelenmesini düşünen siyasilerin tersine  sosyal demokrat siyasiler Türkiye ziyaretinin gerekli olduğunu, ertelenmemesinin  gerektiğini,  Türkiye'nin güvenli  ülke  olduğuna dikkat çekerek bu görüşmenin iki ülke adına yararlı olacağını vurguladı.

Sosyal Demokrat siyasiler Türkiye ziyaretinin asıl amacının ticari ve dostluk adına gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Danimarka halk partisinden Sören Espersen'de bu ziyaretin ticari açıdan önemli olduğunu vurguladı. Bir çok iş adamınında kraliçeye eşlik edeceğini, iki ülke ticaret  ve dostluk adına yararlı olacağı, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak güçlü bir ülke olduğunu dikkat çekti.

Kraliçenin II margrethe'nin Türkiye'ye  ziyaretinin ertelemeyeceği düşünülüyor. Bu ziyaretin Türkiye'nin tanıtımı ve truzim adına yararlı olacağını, son zamanlarda yaşanan olumsuzluklardan kaynaklanan Türkiye'ye gidecek olan çekingen Danimarka'lılara  güvenine  turizim Adına yararlı olacağı düşünülüyor.

Haber: Fevzi Aydoğdu (Danimarka)