3 Ülke Tahıl ihracatı yasağını uzatıyor

3 Ülke Tahıl ihracatı yasağını uzatıyor
Macaristan Başbakanı Orban, Afrika’ya gitmesi gereken Ukrayna tarım ürünlerinin Orta Avrupa pazarına girdiğini belirterek Macaristan, Polonya ve Slovakya’nın Ukrayna ithalat yasağını uzattıcağını hatta uzattığını duyurdu.

Macaristan Başbakanı Orban bugün yaptığı paylaşımında “Meseleyi kendi elimize almanın zamanı geldi! Afrika'ya gitmesi gereken Ukrayna tarım ürünleri, Orta Avrupa pazarlarına akın ediyor.

Brüksel'deki bürokratlar Avrupalı çiftçilerin sorunlarına bir kez daha göz yumuyor, bu nedenle Macaristan, Polonya ve Slovakya, Ukrayna ithalat yasağını ulusal bazda uzatıyor” açıklamalarını ifade etti.

Bu yasağı kendimiz uzatacağız!

Polonya Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Robert Telus, dün yaptığı açıklamada Avrupa Birliği Komisyonu’nun Ukrayna tahılına uygulanan ambargoyu uzatmadığını vurgulayarak Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve bakanlar kurulunun imzasıyla ambargonun Polonya’da uygulanacağını duyurdu.

Bakan Telus duyurusunda “Bu yasağı kendimiz uzatacağız‼️ Polonyalı çiftçilerin çıkarları bizim için en önemlisi‼️ Ukrayna tahılı Polonya'ya gelmeyecek‼️” dedi. İhracat yasağının bugün gece yarısı devreye gireceği ifade edildi.