Jandarma Kur'an-ı Kerim'i öylece bırakamadı! Kaza yapan araçta görünce...

Jandarma Kur'an-ı Kerim'i öylece bırakamadı! Kaza yapan araçta görünce...
Manavgat ilçesinde yaşanan bir trafik kazasında jandarma ekibinin duyarlı ve düşünceli hareketi dikkat çekti. Şarampole yuvarlanan kamyonetteki 2 kişinin yaralandığı kazada, aracın kaputunda bulunan Kur'an-ı Kerim, jandarmanın özenli tutumuyla kaydedildi.

Kaza, Halitağalar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Kamyonetin sürücüsü Ali Rıza Tuncer'in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kamyonet trafik levhası ve çam ağacına çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı. Çam ağaçlarına takılarak uçurumdan düşmesi önlendi.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kamyoneti kurtarma aracına bağlamak için çelik çekme halatı kullandı ve sıkışan yolcuyu kurtardı. Yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

Ancak dikkat çeken nokta, kaza alanında bulunan Kur'an-ı Kerim oldu. Kamyonetin içerisinde bulunan Kur'an-ı Kerim, jandarma tarafından özenle çıkarıldı ve ekip minibüsüne konuldu. Jandarma görevlilerinin, tehlike ve karmaşıklığa rağmen Kur'an-ı Kerim'e olan saygılarını göstererek özenle davrandığı görüldü.

Kaza ile ilgili inceleme devam ederken, jandarmanın gösterdiği bu duyarlılık ve saygı takdir topladı.