Antalya'da gıda işletmelerine denetim! 1 ayda 45 bin kontrol

Antalya'da gıda işletmelerine denetim! 1 ayda 45 bin kontrol
Antalya'da bulunan 30 bin gıda işletmesine sadece 1 ay içinde 45 bin denetim gerçekleştirildi. Kurallara uymayan işletmelere ağır cezalar veriliyor.

Antalya, gıda işletmeleri açısından zengin bir potansiyele sahipken, bu işletmelerin kalite ve hijyen standartlarına uygunluğunun korunması önem taşıyor. Son bir ay içinde Antalya'da bulunan 30 bin gıda işletmesine yapılan yoğun denetimler, şehirdeki gıda güvenliğini ve halk sağlığını koruma amacını taşıyor.

TURİZM KENTİ ANTALYA'DA GIDA DENETİMLERİ HIZ KESMİYOR

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra, sürpriz ve şok denetimler de devam ediyor. Kentteki gıda işletmelerine 1 aylık bir süreçte tam 45 bin denetim gerçekleştirildi. Denetimler sırasında işletmelerin hijyen, gıda saklama koşulları, ürünlerin son kullanma tarihleri gibi kritik noktaları dikkatle inceleniyor.

SOĞUK ZİNCİR VE ÜRÜN MUHAFAZASI ÖZEL İLGİ GÖRÜYOR

Antalya'nın sıcak iklimi, gıda kontrol ekiplerinin özellikle şarküteri ürünlerine daha fazla dikkat etmesini gerektiriyor. Denetimler sırasında, soğuk zincirin uygun şekilde işlediği ve şarküteri ürünlerinin doğru koşullarda muhafaza edildiği titizlikle kontrol ediliyor. Dolapların sıcaklık seviyeleri 4 derecenin üzerine çıkmıyor ve ürünlerin son kullanma tarihleri incelenmek üzere laboratuvarlara gönderiliyor.

SAĞLIK TEHLİKESİ OLUŞTURAN İŞLETMELERE KALICI KAPATMA CEZASI

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdem Özmen, denetimlerin önemini vurgulayarak, "Antalya'da yaklaşık 30 bin gıda işletmesi bulunuyor. Son bir ay içinde bu işletmelere 45 bin denetim yaptık ve kurallara uymayan 400 işletmeye cezai işlem uygulandı. Bu cezalar 10 bin liradan başlayıp 1 milyonu aşabiliyor. İşletmeler halk sağlığını tehdit etmeye devam ederse, kalıcı olarak kapatılıyor" dedi.