Alanya'da bebeğini balkondan atan anne ifadesinde "yanlış yaptım" dedi!

Alanya'da bebeğini balkondan atan anne ifadesinde "yanlış yaptım" dedi!
Alanya'da yaşanan trajik olayda yeni doğan bebeğini balkondan atan Gürcistan uyruklu anne, mahkemede "Yanlış yaptım" diyerek duygusal ifadeler kullandı.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz cuma günü ikinci kez görülen duruşmada tutuksuz yargılanan baba B.S, anne İ.S, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı, sanık N.A. ve B.S. ile İ.S’nin avukatları hazır bulundular. Duruşmaya tutuklu yargılanan yaşı küçük anne N.S. Mersin Çocuk Islahevi’nden SEGBİS ile katıldı.

Mahkemedeki ikinci duruşmada yeni doğan kız bebeğini balkondan atarak ölümüne sebep olan Gürcistan uyruklu yaşı küçük N.S. SEGBİS ile ağlayarak verdiği ifadesinde, “Yanlış yaptım. Ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi.

ANNE VE BABA: HİÇBİR ŞEY DİYEMİYORUZ

Tutuksuz yargılanan Baba B.S., “Hiçbir şey diyemiyorum” derken, anne N.S. ise verdiği ifadesinde, “Bir şey diyemiyorum” diye konuştu.

Gürcistan uyruklu anne N.S. ve baba B.S’nin avukatı Sevda Ünlü Yılmaz, müvekkillerinin yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme başkanı tutuksuz yargılanan anne ve babanın yurt dışı yasağının ve adli kontrol şartının kaldırılması talebini reddetti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise, bebeğini öldüren yaşı küçük anne N.S’nin ‘Kasten Öldürme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. N.S’nin avukatı ise müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için tam teşekküllü hastaneden rapor alınmasını talep etti.

HASTANEDEN RAPOR ALINACAK

Mahkeme heyeti Mersin Çocuk Islahevi’nde tutuklu olan yaşı küçük N.S’nin tutukluluk halinin devamına, ıslahevine yazıyla bildirilerek güvenlik önlemleri altında tam teşekküllü sağlık kurulundan rapor istenilmesine, tutuksuz yargılanan anne N.S. ve baba B.S’nin yurt dışına çıkış yasağının ve adli kontrol cezasının devam etmesine karar vererek duruşmayı 8 Aralık’aerteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 8 Kasım 2022 tarihinde Konaklı Mahallesi, 19. Sokak'ta bir apartmanda meydana geldi. Apartmanın 5. katından bir poşet içerisinde yeni doğmuş bir bebeğin düştüğünü gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde yeni doğan kız bebeğin hayatını kaybettiğini belirledi. Bebeğin cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, olayla ilgili inceleme başlatan jandarma ekipleri yaptıkları incelemede bebeğin Gürcistan uyruklu N.S.’ye (15) ait olduğunu belirledi. Jandarma N.S. ile birlikte Gürcistan uyruklu B.S. (55) ve İ.S’yi de gözaltına aldılar. Karakoldaki işlemleri tamamlanan bebeğin annesi N.S. ile N.S’nin annesi İ.S. ile babası B.S. adliyeye sevk edildiler. Savcılık tarafından ifadeleri tercüman aracılığı ile alınan N.S. İ.S. ve B.S. ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiler.