Son Dakika: Gaziantep'te Patlama Oldu

Son Dakika: Gaziantep'te Patlama Oldu
Son dakika gelişmesi... Gaziantep'te Yeditepe Mahallesi'nde saat 23.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldiği iddia edildi. Bölgeden çatışma sesleri geldiği bildirildi. Gaziantep ve Türkiye'nin yüreğini ağzına getiren patlamaya ilişkin Valilik ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den açıklama yapıldı. Öte yandan yetkililer, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde "IŞİD Gaziantep'e saldırıyor" haberleri ve paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı, bu

Gaziantep'in tam merkezinde bulunan Yeditepe Mahallesi'nde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Patlama sesinin ardından bölgeden çatışma sesleri yükseldiği iddia edildi.

FOTOĞRAFLAR İLK SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI
Olayla ilgili henüz net bir bilgi olmamakla birlikte, sosyal medyadan ilk fotoğraflar paylaşılmaya başlandı.

ÇATIŞMA SESLERİ DUYULUYOR

Bazı görgü tanıkları, çatışmanın ardından bir patlamanın gerçekleştiğini ifade ederken, çok sayıda helikopterin havalandığı bilgisi de aktarıldı.







Gaziantep'te, kentin birçok bölgesinden duyulan patlama sesi, tedirginliğe neden oldu. Patlamanın nedeni araştırılırken, yetkililer, kentte olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Bazı kaynaklara göre patlamanın doğalgaz patlaması veya jetlerden kaynaklı sonik bir patlama da olabililir.Patlamayla ilgili olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sosyal medyada, “Patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak.” açıklamasını yaptı.



AK PARTİ MİLLET VEKİLİ: SAKİN VE SAĞDUYULU OLALIM

Öte yandan eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de sosyal medya hesabından "Gaziantep İl Emniyet müdürümüzden aldığım bilgi bir ses duyulmuş ama itfaiye, 112 ve polise ulaşan bir ihbar yok. Sakin ve sağduyulu olalım" paylaşımında bulundu.



VALİLİK: OLUMSUZ BİR DURUM YOK


VALİLİKTEN BASIN AÇIKLAMASI

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında;


"25.11.2016 günü saat 23.20 sıralarında il genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, eminiyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, 20.11.2016 günü saat 00.25 itibariyle hastanelerimize diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat veya maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilicektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmadığını söyledi.

SONİK PATLAMA SESİ OLABİLİR
Kentte tedirginlik yaratan olayın, savaş uçaklarının alçak uçuşu sırasında duyulan sonik patlama sesi nedeniyle olabileceği belirtildi.

ÇATIŞMA VE PATLAMA, IŞİD ANTEP'E SALDIRDI İDDİALARI

Olayla ilgili henüz net bir bilgi olmamakla birlikte,  bazı görgü tanıkları, çatışmanın ardından bir patlamanın gerçekleştiğini ifade ederken, çok sayıda helikopterin havalandığı bilgisi de aktarılıyor. Bu arada sosyal medyada ve bazı sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü IŞİD'in Gaziantepte saldırı düzenlediğine dair paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, bu tür haber ve paylaşımlara itibar edilmemesinin altı çizildi.