CHP’den vatandaşlara miting çağrısı

CHP’den vatandaşlara miting çağrısı
CHP bu akşam Taksim'de yapacağı miting için hazırladığı bir video ile vatandaşlara çağrıda bulundu. Yayınlanan bu videoyla halkı 24 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de Taksim’de buluşmaya çağırdı. Pazar günü Kılıçdaroğlu başkanlığında ki heyete, vatandaşlar da eşlik edebilecek. Mitingde sadece Türk Bayrağımız ve Atatürk posteri olacak.
 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin ardından binlerce yurttaş darbeyi kınamak için meydanlara çıktı. Tüm bu gelişmelerin ardından CHP’de “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” yapma kararı aldı. Alınan bu kararın ardından CHP bir video yayınlayarak vatandaşları mitinge davet etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm milletvekilleri 24 Temmuz Pazar günü yani bugün saat 18.00’de Taksim’de vatandaşlarla bir araya gelecek.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Taksim Meydanı'nda düzenlenecek CHP’nin mitingi için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ulaşım sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı yazılı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın pazartesi akşamına kadar 24 saat ücretsiz hizmet verecek” ifadesini kullandı.

TAKSİM’DE MİTİNG HAZIRLIKLARI

CHP’nin bugün Taksim Meydanı’nda düzenleyeceği “Barış ve Demokrasi Mitingi”ne katılmak isteyenlerin 5 ayrı noktada kurulan polis noktalarından üst araması yapılarak meydana alınacağı öğrenildi.
Miting için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler meydana çıkan Tak-ı Zafer, Sıraselviler caddesini bariyerlerle kapattı. Öte yandan Gezi Parkı önünde bulunan sahneye “Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz” yazılı dev pankart asıldı.  “Darbeye Hayır” pankartlarıyla çevrelenen sahnenin yanı sıra,  meydana vinçlerle Atatürk posterleri ve “Yaşasın Laik Demokratik Türkiye” yazılı pankartlar da asıldı.