5 Temmuz için iki önemli isim yakalandı

5 Temmuz için iki önemli isim yakalandı
Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı ile ve Fethullah Gülen’in sağ kolu yakalandı.
 İsmi ’15 Temmuz darbe girişiminin mimarı’ olarak anılan Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş ve örgüt lideri Gülen’in Pensilvanya’daki sağ kolu Halis Hancı yakalandı.
Ankaar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  Sincan'da gözaltına alınan Yarbay Hakan Karakuş, ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet  Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü bildirildi.
İSMİ YEDİĞİ DAYAKLA GÜNDEME GELMİŞTİ
Darbeci damat Hakan Karakuş ismini Türkiye daha önce eli yüzü kanlı görüntüsü ve dayak iddiası ile duymuştu. O dönem binbaşı rütbesinde olan F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Yarbay Hakan Karakuş, 2 Eylül 2014’de Ankara’da yol verme meselesi yüzünden tartıştığı Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve elçilik görevlileri tarafından dövülmüştü.
ARAKLI'DA YAKALANDI

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in sağ kolu olarak bilinen Davut (Halis) Hancı da Trabzon'un Araklı ilçesinde gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.
Gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Araklı İlçesi'nde bir eve operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Hancı kıskıvrak yakalanırken, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 2 numaralı ismi olarak lanse edilen şahsın 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce Türkiye'ye girişi yaptığı tespit edildi.
Gerçek ismi Davut olduğu belirtilen şahıs, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir malikhanade yaşayan Gülen’in en yakınındaki isimlerdendi ve bayramlarda çocuklara para dağıtan terörist başı Gülen'e elindeki paralara uzatan kişi olarak da biliniyordu.
15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce Türkiye'ye girişi yaptığı tespit edilen Hancı, Gülen'in en yakınındaki isimlerden birisi olarak biliniyor.