Ugandalı Kadın Bakan, Expo 2016 Alanını Gezdi

Ugandalı Kadın Bakan, Expo 2016 Alanını Gezdi
EXPO 2016 Antalya’ya açılış töreni için gelen Uganda Turizm, Vahşi Yaşam ve Antikalar Bakanı Dr. Maria Mutagamba, sergi alanını gezdi.
EXPO 2016  Antalya"ya açılış töreni için gelen Uganda Turizm, Vahşi Yaşam ve Antikalar Bakanı Dr. Maria Mutagamba, sergi alanını gezdi. Kendi ülke bahçesi ve diğer bahçeleri gezen Ugandalı kadın bakan, Osmanlı bahçesi içerisindeki Nahıl"ı inceledi. Bakan Mutagamba, EXPO 2016  Antalya için, "Bu müthiş organizasyonda yer almaktan dolayı mutluyuz" dedi.

"Çiçek ve Çocuk" temasıyla  22 Nisan"da  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Ahmet Davutoğlu tarafından ziyarete açılan EXPO 2016  Antalya"ya katılan Uganda Turizm, Vahşi Yaşam ve Antikalar Bakanı Dr. Maria Mutagamba, hem organizasyona hem de  Türkiye"nin ilk EXPO"suna hayran oldu. Ülke bahçesi açan Uganda, katılımcı 53 ülke içinde yer alıyor. Açılış için  Antalya"ya gelen Uganda Turizm, Vahşi Yaşam ve Antikalar Bakanı Dr. Maria Mutgamba, Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük alanı gezdi. Ugandalı kadın bakana EXPO 2016  Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök eşlik etti.

MUZU GÖRÜNCE ŞAŞIRDI

Buggy ile alanı gezen bakan, kendi ülke bahçesindeki bitki ve ağaçlara baktı ve bilgi aldı. Komşu bahçe olan  Alanya Belediyesi"nin bahçesindeki muzları görünce şaşıran Bakan Mutagamba, "Bizim ülkemizde de muz ve avokado var, görünce şaşırdım" dedi. Komşu bahçeye geçip yöresel kıyafetli görevli ile sohbet eden Bakan Mutagamba,  Alanya Bahçesi Sorumlusu Aksen Uçaner"den bilgi aldı. Uçaner de  Alanya"nın hem turizm hemde muz üretimi açısından önemli bir turizm kenti olduğunu belirtti.

Bir süre  Alanya bahçesinde dinlenip, bisküvi ve lokum yiyen konuk bakan daha sonra Osmanlı Bahçesi"ne geçti. Birinci Mahmut döneminde yapılan  Ayasofya Şadırvanı"nı gezen Bakan, sünnet ve düğün alayı önünde taşınan üzeri şekillerle bezeli ağaç ve süs olarak bilinen Nahıl"ı ilgiyle inceledi.

Gezi sonrası Genel Komiser Büyekelçi Erdoğan Kök, EXPO 2016  Antalya"nın sembol çiçeği şakayığı Ugandalı bakana takdim etti. Bakan Mutagamba, "Bu müthiş organizasyonda yer almaktan biz de ülkemiz adına mutluluk duyuyoruz. Başarılı bir EXPO diliyoruz" diye konuştu. - ANTALYA