Türkiye'de Logo Kullanım Hakkı Sadece Alanya'nın

Türkiye'de Logo Kullanım Hakkı Sadece Alanya'nın
Alanya’nın yöresel değerleri,”Mutfak Mirası Alanya” adıyla 13 ülkenin üye olduğu Culinary Heritage Europe sistemiyle tüm dünyada tanıtılmaya başladı. Bölgelerin tarımsal ürünlerini, üretilen gıdalarını, yerel işletmelerini, yöresel mutfak kültürünü uluslararası platformda tanıtmak amacı ile kurulan Culinary Heritage Europe sistemi bölgesel logo kullanım hakkını alan Alanya Belediyesi, bugün Sunprime C- Lounge Hotel’de, bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Toplantıya Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Başkan Yardımcıları, Culinary Heritage Europe Sisteminin Genel Koordinatörü Sn. Niclas Flljelstrom , ilçe birim amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, mutfak mirasına üye olan firmalar, basın mensupları ve davetliler katıldı.

TÜRKİYE’DE LOGO KULLANIM HAKKI SADECE ALANYA’NIN

13 ülkeden 35 bölgenin üye olduğu Culinary Heritage Europe Mutfak Mirası Alanya sisteminde logo kullanım hakkı Türkiye’de sadece Alanya’ya verildi. Katılımcılara konuyla ilgili bilgi veren Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş, Alanya Belediyesi olarak “Mutfak Mirası Alanya” sistemini bu güne getirmek için çok özverili bir çalışma programı yürüttük. Öncelikle aday bölge olarak kabul edildiğimiz Mutfak Mirası Alanya sisteminin, gereken prosedürlerini tamamladık. Bölgede yetişen ürünler, gıda işletmecileri, lokantalar, oteller ile ilgili bir envanter çalışması yaptık. Daha sonra bölgenin yapısına uygun, kolay anlaşılır , kolay kontrol edilebilir bir prosedür hazırlayarak sisteme dahil olduk” dedi.

ALANYA’NIN YEREL KÜLTÜRÜNÜN TANITILMASINA DEĞER VERİYORUZ

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Erdoğmuş’un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’nın, doğa, tarih ve kültür değerlerinin tanıtımına verdiğimiz önemi, yerel kültürümüze ait olan değerlerimiz için de veriyoruz” dedi.
Mutfak Mirası projesinin Alanya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Başkan Yücel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Alanya’ya özgü yemeklerin, Alanya’da yetişen ürünlerin ve yemek kültürümüzün tanıtılması için tüm dünyaca bilinen ve takip edilen Mutfak Mirası Alanya sistemine Alanya Belediyesi olarak dahil olduk. Bu sistemle Alanya’da yetişen ürünleri, Alanya’ya özgü yemekleri, restoranlarımızı, mutfak zenginliklerimizi ve yerel değerlerimizi tüm dünyaya tanıtma imkanına sahip olduk”.

KAYMAKAM TANRISEVEN, “ ALANYA MARKA KENT”
‘Mutfak Mirası Alanya’ sisteminin Alanya’ya getirilerine dikkat çeken Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya’nın marka bir kent olduğunu söyledi. Alanya’yı sadece deniz, kum , güneşle tanıtmanın yeterli olmadığına dikkat çeken Tanrıseven, ‘ Mutfak Mirası Alanya ‘ projesinin Alanya için bir şans olduğunu kaydetti.

NE YİYEBİLİRİM? –NEREDE YİYEBİLİRİM?

Mutfak Mirası Sisteminin Genel Koordinatörü İsveçli Sn. Niclas Flljelstrom , ise yaptığı konuşmada, “Biz şimdi çok mutluyuz. Alanya’yı bu sürece dahil edebilmek için uzun süredir çalışıyorduk. 22 yıl önce bölgelerin tarımsal ürünlerini, üretilen gıdalarını, yerel işletmelerini, yöresel mutfak kültürlerini uluslararası platformda tanıtmak amacı ile kurulan Culinary Heritage’e, Alanya’yı dahil ettik. Bu süreç mutfaklarımızda sahip olduğumuz değerlerin dünyaya tanıtılmasına yardımcı olacak. Avrupa’nın ya da dünyanın her hangi bir yerinden tatile gelen bir turist sizin işletmenizde bu logoyu görünce burada yöresel ürünlerin satıldığını anlayacak ve güvenle sizin ürünlerinizi tüketecek. Dolayısıyla bu da ne demektir? Küçük işletmeler için iyi bir kazançtır. Aynı zamanda turist için de ne yiyebilirim, nerede yiyebilirim sorularının cevabıdır.” değerlendirmesini yaptı.

ALANYA’DAN 8 FİRMA BU SİSTEM ÜYE OLDU
Programın sonunda sisteme üye olan 8 işletmeye Kaymakam Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Yücel tarafından belgeleri takdim edildi.Sistem üyeleri www.culinary-heritage.com dan izlenebilir.Sistemin Alanya’daki ilk üyeleri

1. SUN PRİME C LOUNGE
2. NOX INN BEACH RESORT & SPA HOTEL
3. AVOKADOCUM
4. GOLDCITY HOTEL
5. SENTIDO GOLD ISLAND HOTEL
6. GALLION HOTEL & RESTAURANT
7. ALAİYE GURME KAHVALTI DÜNYASI
8. BUMBA CAFE
9. HANCI PASTANESİ

YÜCEL’E EN İYİ ŞEF ÖNLÜĞÜ
Mutfak Mirası Sisteminin Genel Koordinatörü İsveçli Sn. Niclas Flljelstrom , Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i tebrik ederek, Mutfak Mirası (Culinary Heritage) logolu mutfak önlüğü taktı.