Rusya, Mısır’a uyguladığı yaptırımları kaldırıyor

Rusya, Mısır’a uyguladığı yaptırımları kaldırıyor
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Kurumu (Rosselhoznadzor), Mısır’a uygulanan gıda ambargosunu ve charter uçuş yasağını kaldırıyor.
 Haber: FATİH ŞAHİN
Mısır heyetiyle gazetecilere açıklamalarda bulunan Rusya Tarım Ürünleri Denetim Kurumu (Rosselhoznadzor) başkanı Sergey Dankvert, Mısır’dan gelen sebze ve meyvelere uygulanan yaptırımların birkaç gün içerisinde kaldırılacağını açıkladı.

Rosselhoznadzor, tarım ürünleri ihracatında uluslararası ve Rusya bitki sağlığı kurallarının Mısır tarafından sistematik bir şekilde ihlal edildiği gerekçesiyle bu ülkeden meyve ve sebze ithalatını 22 Eylül itibariyle engellemişti.

Ayda 500 charter uçuşu

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rusya’nın Mısır’a uyguladığı charter uçuş yasağının ekim ayında kalkacağını açıkladı.

Konuyla ilgili ATOR sitesinden yapılan açıklamada, uçuşların yenilenmesinden sonra Rusya ve Mısır arasında ayda 500 charter uçuşunun gerçekleşeceği bildirildi.

Charter uçuşlarının başlayacağı bilgisinin verilmesiyle birlikte Rusya’da Mısır tatil turları fiyatlarının yükseldiği belirtiliyor.