İstanbul'da gündem GZP

İstanbul'da gündem GZP
Bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilen EMITT Fuarı'na katılmak üzere İstanbul'da bulunan ALTAV Başkanı Yücel, TAV ve THY yetkilileriyle bir araya gelerek GZP'nin durumunu konuştu. 

Doğu Akdeniz Uluslararsı Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT), ikinci gün heyecanı yaşanırken, fuara katılmak üzere İstanbul'da bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz ile birlikte, Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın (GZP) işletmecisi TAV yetkilileri ile bir araya geldiler.

ALTAV'DAN DESTEK TALEBİ
İstanbul'da TAV İcra Kurulu Başkanı Sadi Şener ile buluşan Yücel ve beraberindekiler, Alanya, Gazipaşa ve Anamur için çok büyük önem arz eden GZP'nin geleceği hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Görüşmede, GZP'ye yapılan yatırımlar için Şener'e teşekkür ve şükranlarını ileten Yücel, ALTAV için de geçmişten günümüze sürdürdükleri desteklerinin devam etmesi konusunda Şener'den ricada bulundu. Şener ise GZP'yi çok önemsediklerini ve ciddi yatırımlarda bulunduklarını belirterek Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de sık sık görüştüklerini belirtti.

'GZP'NİN BÜYÜMESİ İÇİN YETKİ DHMİ'DE'
Toplantıda, belirli dönemlerde gündeme gelen GZP'nin büyütülüp büyütülmeyeceği söylentilerine de son noktayı koyan Şener, büyütme çalışmaları için çalıştıklarını fakat artık konunun kendilerinde değil Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde (DHMİ) olduğunu ve bazı sorunların orada çözülmeden kendilerinin hiçbir şey yapamadıklarını belirtti. O bölgede yaşayan vatandaşların havalimanını bu kadar sahiplendikleri için teşekkürlerini ileten Şener, otopark çıkışındaki sorunu ise otomatik ödeme kasalarıyla kendi içlerinde çözebileceklerini dile getirdi.

'YÜZDE 80 ARTIŞ BEKLENİYOR'
ALTAV'ın bölge tanıtımına sağladığı katkıları takdir ederken aynı zamanda GZP'nin tanıtımını da yapmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Şener, ALTAV'a daha önce olduğu gibi desteklerinin ilerleyen süreçte de devam edeceğini ifade etti. Şener, 2018 yılı için yurtdışı uçuşlarında herhangi bir engel olmaz ise GZP için 2017'ye oranla yüzde 80 gibi artış beklediklerini, ayrıca yurt içi seferlerinde de şu an için yoğun taleple karşılaştıklarını belirtti. En kısa zamanda Alanya'ya gelme sözünde bulunan Şener Türkiye için güzel bir turizm yılı olması temennisinde de bulundu. Ziyaretin sonunda ise Alanya Belediyesi Engelsiz Kent ve Yaşam Merkezi'ndeki kursiyerlerce yapılan TAV Logolu ipek kozası çerçevesi, Başkan Yücel tarafından Şener'e takdim etti.

THY'DEN ALANYA'YA SKYLIFE JESTİ
TAV ziyaretinin ardından Yücel ve beraberindekilerin ikinci ziyaret noktası Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü oldu. Yücel ve beraberindekiler, burada THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bir araya gelerek THY'nin İstanbul-Ankara-GZP hattındaki uçuş saatlerinin yeniden düzenlenmesi konusunda talepte bulundular. THY tarafından GZP'nin daha çok tanıtılması amacı ile özel çalışmalar yaptıklarını ve bu bildirileri fuarlarda dağıtılmak üzere ALTAV'a göndereceklerini söyleyen Ekşi de, önümüzdeki günlerde THY uçaklarında yer alan SkyLife dergisinde Alanya'ya yer vereceklerini dile getirdi. Ekşi'ye de ipek kozasından THY logolu çerçeve takdim edildi.