"Gelişen ve Büyüyen Bir Pazar"

"Gelişen ve Büyüyen Bir Pazar"
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kural, “Yaşadığımız kriz en büyük pazarın bile çok kısa sürede ciddi şekilde daralabileceğini bize gösterdi” dedi.
Bulgaristan'ın en büyük şehri ve başkenti Sofya’da düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı’nda Alanya tanıtımı yapıldı. Ortalama 1 milyon 300 bin nüfuslu şehirde düzenlenen fuarda Alanya ikinci kez, Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında tanıtıldı. Alanya’yı, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kural Temsil etti.

Fuarla ilgili izlenimlerini aktaran Kural, şu notları kaydetti: Bulgarların tatil tercihleri, genellikle yakınlığı ve ulaşım maliyetinin düşüklüğü sebebiyle Türkiye’den İstanbul başta olmak üzere, Çanakkale, Kuşadası, Bodrum şeklinde. Bugünlerde yaşadığımız kriz bizlere turizm pazarlarının küçüğü veya büyüğünün olmadığını, en büyük pazarın bile çok kısa sürede ciddi şekilde daralabileceğini gösterdi.

“GELİŞEN VE BÜYÜYEN BİR PAZAR”

Bu nedenle Bulgaristan pazarı bize sınır olarak yakın olması avantajı ile, Gazipaşa-Alanya Havalimanı da kullanılabilirse alternatif pazarlardan birisi olabilir. Genç nüfusun Alanya’ya ilgisi oldukça iyi. Gelişen ve büyüyen bir pazar olarak Bulgaristan’daki tanıtım faaliyetlerimize devam etmeliyiz.