Expo 2016 Antalya’da Etiyopya Milli Gün Kutlaması

Expo 2016 Antalya’da Etiyopya Milli Gün Kutlaması
EXPO 2016 Antalya sergi alanında, Etiyopya bahçesi açılışı ve Etiyopya Milli Gün kutlaması yapıldı.

EXPO 2016  Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinliğe,  Etiyopya Kültür ve Turizm Bakanı Meaza Gebremedihin Gebreegzi,  Etiyopya"nın  Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobeze Workneh,  Etiyopya  Antalya Fahri Konsolosu Bülent Çekiş ve davetliler katıldı.

Bahçe açılışının ardından küçük amfi tiyatroya geçen davetliler,  Etiyopya"dan gelen dans grubunun otantik dans ve müzik gösterilerini izledi.

Gösteri sırasında Etiyopyalı gösteri grubunun  Fatih Erkoç"un "Ellerim Bomboş" isimli şarkısını Türkçe seslendirmesi de büyük alkış aldı. Küçük amfideki Milli Gün kutlamaları,  Etiyopya bahçesinin gezilmesiyle devam etti.

Bakan Gebreegzi,  Etiyopya bahçesinde davetlilere geleneksel kahve seramonisi eşliğinde ikramda bulundu.

Milli gün kutlamalarının çok güzel geçtiğini söyleyen Gebreegzi, kendi kültürlerini tanıtmak için böyle bir fırsat buldukları için mutlu olduklarını bildirdi.

Meaza Gebremedihin Gebreegzi, şunları söyledi:

"Festival alanı birçok mutlu ve memnun insanla doluydu. Çok güzel vakit geçirdik.  Türkiye ve  Etiyopya deneyimlerini paylaştı. Antik çağlardan bu yana çok güçlü ilişkilerimiz var. Çok başarılı bir program oldu. Bizim çok çeşitli bir kültürümüz var. Kültürümüzü bir taraftan bir tarafa aktardık.  Türkiye de aynı zamanda çok farklı ve zengin bir kültüre sahip. Bunları birleştirirsek çok yararlı olur. Burada olmaktan çok memnunum."

Etiyopya müziklerinin çok zengin olduğunu vurgulayan Gebreegzi, milli gün kutlamalarında bunların çok az bir kısmını sergileyebildiklerini, bunu daha kalabalık bir grupla bir kez daha yapacaklarını belirtti.

Etiyopya"nın  Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobeze Workneh de  Etiyopya"dan gelen müzisyenlerin sergilediği performansın kültürlerini tanıtma açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Türk insanına kültürümüzü tanıtma imkanı bulduk. Müzik orkestramız ve diğer sanatçılarımız burada sahne aldıkları için çok heyecanlandılar." dedi.

EXPO alanında düzenlenen ikinci milli gün kutlamasının da büyük bir başarıyla tamamlandığını belirten EXPO 2016  Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise "Milli Günler EXPO"lar için çok önemli, çünkü bu alanda bir EXPO ailesi yaratmak istiyoruz. Hep birlikte milli günleri kutladığımız zaman bu aile ilişkilerini hissediyoruz ve ayrıca kültürlerarası bir değişim oluyor." ifadesini kullandı.