Çinli Turistlere Unionpay Kolaylığı

Çinli Turistlere Unionpay Kolaylığı
Atatürk Havalimanı Duty Free mağazalarında harcama yapan yabancılar arasında ilk beşe giren Çinli turistlere alışverişlerinde kolaylık sağlamak için ödeme sistemi UnionPay ile işbirliği yapıldığı bildirildi. Ayrıca Çinli turistlerin bu kapsamda yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim kampanyasından da faydalanacakları açıklandı.
ATÜ Duty Free Genel Müdürü Ersan Arcan konuyla ilgili olarak şu bilgiyi verdi: "Değişen yolcu profili üzerine yaptığımız araştırmalarda Çinli turistlerin kişi başı duty free harcamasında havalimanlarında ilk sıralarda olduğunu saptadık. Bu trend bizi,  İstanbul  Atatürk,  Ankara Esenboğa ve  İzmir  Adnan Menderes havalimanlarındaki mağazalarımızda UnionPay ile buluşturdu. Çinli turistler genellikle dünyanın kart adedi bakımından en büyük ödeme sistemi UnionPay ile alışveriş yapıyorlar. İşbirliği ile Çinli misafirlerimize bir yandan Türk misafirperverliği ile yaklaşırken diğer yandan da alışverişlerinde kolaylık sağlamayı amaçladık." Duty free alışverişlerinde giyim, aksesuar ve kozmetik ürünlerini tercih eden Çinlilerin en çok aldıkları ürün ise Türk lokumu oluyor. ATÜ Duty Free ile UnionPay işbirliği kapsamında Çinli turistlerin elde edeceği yüzde 10 indirim kampanyası,  İstanbul  Atatürk,  Ankara Esenboğa ve  İzmir  Adnan Menderes mağazalarında yılsonuna kadar sürecek. UnionPay de bu çerçevede alışverişlerde düşük maliyetli ödeme aracı olmayı hedefliyor. Ayrıca bu yolla Çinlilerin  Türkiye'deki turizm harcamalarının da teşvik edilmesi amaçlanıyor. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın son yıllarda uyguladığı politikalar sonucu bir önceki yıla göre 2015'te yaklaşık yüzde 57 büyüyen Çinli turist sayısının 2016'da da ivmeyi koruması bekleniyor.

ATÜ HAKKINDA
: TAV Havalimanları ve Unifree ortaklığında kurulan ve  Türkiye'nin en büyük gümrüksüz satış mağaza işletmecisi ATÜ Duty Free, 4 kıtada, 8 ülkede 23 bin metrekare alanda 110 mağaza ile gümrüksüz mağazacılık hizmeti sunuyor. Son olarak  Amerika Birleşik Devletleri'nde Houston George Bush Havalimanı'nda duty free işletmeye başlayan şirket,  Türkiye'de  İstanbul  Atatürk,  Ankara Esenboğa,  İzmir  Adnan Menderes,  Gazipaşa  Alanya,  Milas  Bodrum Havalimanları'nda duty free operasyonu yönetiyor. ATÜ dışında ise  Gürcistan'ın Tiflis,  Batum, Kutaisi,  Makedonya'nın  Üsküp, Ohrid,  Tunus'un Enfidha, Monastir, Kartaca, Jerba, Sfax, Tozeur, Tabarka,  Letonya'nın  Riga, Umman'ın Salalah,  Suudi Arabistan'ın Medine havalimanlarının gümrüksüz mağazalarını işletiyor. ATÜ Duty Fee yolculara, ihtiyaçlarına ve dünyanın en tanınmış markalarına ait 50 bin çeşit ürüne avantajlı fiyatlarla erişim olanağı sağlıyor.