Cimrin: 'İzinler için düzenleme gerekli'

Cimrin: 'İzinler için düzenleme gerekli'
ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, turizm sezonu ve tanıtım stratejisine yönelik son durumu aktardı. Cimrin, pandemi süresinde devreye giren bazı uygulamaların önümüzdeki süreçte kalıcı olabileceğinin de altını çizdi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, normalleşme süreci ile birlikte turizmdeki son durumu aktardı. İlk olarak Almanya pazarının kritik rol oynadığının altını çizen Cimrin, “Turizm sektöründe özellikle Avrupa bazında Almanya belirleyici olarak öne çıkıyor. Çünkü Almanya’nın hareketi özellikle Avrupa ülkeleri açısından da belirleyici bir kuvvet durumunda. Biz hazırlıklarımızı yaptık sezonu en iyi şekilde geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlığındaki Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı’nın  (TTGA) önemli çalışmalar yaptığına işaret eden Cimrin, “Sağlıklı turizm sertifikası bu anlamda önemli bir konu. Biz de kendi işletmemiz ile sertifika başvurumuzu yaptık. 131 maddelik kriterleri yerine getirmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu önemli bir konu. Hatta ekstra olarak kendi imkanlarımızla yeni geliştirilen teknikleri de uygulamak için çalışıyoruz” dedi.

Sağlıklı Turizm Sertifikasında yer alan 131 maddenin sadece bu sezonla sınrılı kalmayacağını söyleyen Cimrin, “Bu kriterler 2021 yılı için de geçerli olacak. Aslında bu maddelerin önemli bir kısmı virüs tamamen bittikten sonra dahi kalıcı olarak uygulanacak. Bu durum turizm açısından hem kalite hem de hijyen anlamında önemli bir gelişme olacak. “ İfadelerini kullandı.

Hem dış pazarda hem de iç pazarda pandemi sürecinde özel sektörün çalışanlarını izne gönderdiğini kaydeden Cimrin, “Turizmde hareketlilik için insanların izin hakkı olması gerekir. Bununla ilgili istisnai olarak yasal düzenleme yapılmalı. İnsanlar için tatil bir lüks değil bir ihtiyaçtır.  Özel sektörün zorunlu izine gönderdiği kişilere tatil hakkını da vermesi gerekir. Toplum sağlığı açısından önemli bir konu bu. Aksi takdirde turizm de bu konudan olumsuz etkilenecektir” şeklinde konuştu.