Başkan Yücel, “Almanlarla Geçmişe Dayanan Dostluklarımız Var”

Başkan Yücel, “Almanlarla Geçmişe Dayanan Dostluklarımız Var”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Almanya’nın ikinci devlet kanalı ZDF’ye verdiği röportajda, Türklerin Almanlarla geçmişe dayanan köklü dostluklarının olduğunu söyledi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Almanya’nın ikinci devlet kanalı ZDF’ye verdiği röportajda, Türklerin Almanlarla geçmişe dayanan köklü dostluklarının olduğunu söyledi. Alman ikinci kanalı ZDF’de yayınlanan “Haber Dosyası” programına konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Candan Six Şaşmaz’ın turizm ve OHAL ile ilgili sorularını yanıtladı.

“ALANYA GÜVENLİ BİR ŞEHİR, YABANCILARLA UYUM İÇİNDE YAŞAYAN BİR ŞEHİR”

15 Temmuz darbe girişiminin dünyadaki yansımalarına değinen program yapımcısı Candan Six Şaşmaz’ın “Alanya’ya insanlar tatile gelebilir mi? “ sorusuna yanıt veren Başkan Yücel, “Alanya güvenli bir şehir. 79 ülkeden 37 binin üzerinde mülk sahibi ve yaklaşık 17 bin yerleşik yabancının uyum içinde yaşadığım bir şehir. Bunların çoğunluğu da başta Almanlar olmak üzere İskandinav ülkeleri ve Rus vatandaşlarından oluşuyor. Herkes bizim misafirimizdir, biz tüm insanları kucaklıyoruz; herkes gelip güvenle tatilini yapabilir. Alanya’da yaşayan Yeni Alanyalılar (yerleşik yabancılar) bizimle yaşamaktan çok mutlu. Burada dünyanın örnek alacağı bir uyum ve kültürel etkileşim var” dedi.

“OHAL HÜKÜMETİN BAZI İŞLERİ HIZLANDIRMAK İÇİN ALDIĞI GEÇİCİ BİR KARARDIR”

Candan Six Şaşmaz’ın, OHAL (Olağanüstü Hal) Uygulamasıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, OHAL’in hükümetin bazı işleri hızlandırmak için aldığı geçici bir karar olduğunu söyledi. Olağanüstü Hal Uygulaması’nın turizm bölgelerini etkilemediği belirten Başkan Yücel, “Bu uygulamalar hükümetlerin işlerini daha hızlı yürütmek için aldığı kararlardır. Tüm ülkeler zaman zaman bu tür kararları alır ve uygular. Uygulama diğer turizm bölgelerini olduğu gibi bizim bölgemizi de etkilememiştir. Alanya’da herkes güven içinde tatilini yapmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARLA SÖYLEŞİ YAPTI”

ZDF’nin sokak röportajlarına da katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşlarla söyleşi yaptı. Esnaflar ve tatilcilere Alanya ile ilgili fikirlerini soran Başkan Yücel, Alanya’nın güvenli bir şehir olduğuyla ilgili Alman vatandaşlarına mesajlar verdi.

Program 3 Ağustos Çarşamba saat 22.30’da ZDF’de yayınlanacak.