Almanya’dan turizm umudu doğdu

Almanya’dan turizm umudu doğdu
Almanya’nın Türkiye dahil bazı ülkelere seyahat kısıtlamasını değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Avrupalılar Türkiye’de tatili çok özlediler. 1 hafta-10 gün içinde çok olumlu gelişmeler olacağını düşünüyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın turizmde koronavirüs önlemlerini göstermek için oluşturulan ‘Yeniden Keşfet’ konsepti kapsamında 50 ülkenin büyükelçisini Antalya’da ağırlayan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, gündemde merak edilen soruları yanıtladı.

‘EKOVİRÜS’ ENGEL OLABİLİR

Özellikle seyahat kısıtlamalarına ve Almanya’nın tutumuna dikkat çeken Bakan Ersoy, Koronavirüsün ikinci dalgasının ekovirüs şeklinde geldiğini ve her ülke kendince bazı önlemler almak istediğini söyleyerek konuya “Avrupa ülkeleri de paranın Avrupa sınırları içerisinde kalması için önlem almış olabilir. Tabii bunu dolaylı bir şekilde yapıyor olabilirler, net şekilde söyleyemiyor olabilirler” yorumunu getirdi.

HAVA TRAFİĞİ AÇILMAYA BAŞLADI

Ancak AB ülkelerinin halklarının, özellikle Türkiye’deki tatili çok özlediklerini belirten Ersoy, konuyla ilgili şu önemli açıklamalarda bulundu:

“Bize gelen taleplerden çok net belli oluyor. 2021 yılı için erken rezervasyonlar çok daha erken başladı. 2020 yılında tatile çıkmaktan vazgeçen birçok turist 2021 için şimdiden Türkiye’ye erken rezervasyon yaptırmaya başladı. Görüşmeler devam ediyor Avrupa ülkeleriyle, birçoğu da zaten ufak ufak hava trafiklerini açmaya başladılar.

10 GÜN İÇİNDE OLUMLU GELİŞMELER YAŞANABİLİR

Ben 1 hafta 10 gün içerisinde çok olumlu gelişmeler olacağını düşünüyorum. Hava trafiği de aşamalı şekilde açılır diye düşünüyorum. Dışişleri Bakanımızla Almanya ziyareti planlıyoruz. Orada Sağlık Bakanlığımızdan üst düzey yetkilileri de götürüp

Önemli gündem maddelerinden biri olan “Pandemi sigortası” ile ilgili de konuşan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

“Sigorta sistemi çok basit. Açıkçası emsalleriyle karşılaştırdığımızda oldukça da cazip. 2 bin Euro ile 7 bin Euro arasında limitleri var. Çok düşük bir sigorta paketi de alabilirsiniz. 13 Euro, 15 Euro gibi. Biraz daha yükseltip 23 Euro’luk bir sigorta yaptırıp 7 bin Euro’ya kadarki haftalık konaklamalar için tedavi limit sigortası yaptırabilirsiniz. Bu sigortanın sebebi bazı ülkelerin sigortaları pandemide geçerli olmuyor. Biz de en ufak bir risk kalmasın diye internet üzerinden rahatlıkla satılabilecek sigorta sistemini 1 Temmuz itibariyle sağlıyoruz.”