Yerli Uyduyu 2020’de Tamamlayacağız

Yerli Uyduyu 2020’de Tamamlayacağız
3. Global Satshow etkinliğinde konuşan Ulaştırma Bakanı Arslan, "2020 yılında kendi uydumuz olan Türksat 6A'yı tamamlayarak yörüngedeki yerine ulaştıracağız" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan,  Haliç Kongre Merkezi"nde düzenlenen 3. Global Satshow etkinliğinde konuştu. Arslan, "Bugün bağlantı yaparak TUSAŞ"tan  Türksat 6A ile ilgili bilgiler alacağız. Amacımız 2020 yılında kendi uydumuz olan 6A"yı tamamlamak ve yörüngedeki yerine ulaştırmak. 6A ile sayılı ülkeler arasına girecek  Türkiye, bu anlamda pozitif ayrışmış olacak" dedi.

"KENDİ UYDUMUZLA HABERLEŞME SAĞLAYACAĞIZ"

Arslan, " Türkiye Uzay Ajansı"nın kurulmasıyla birlikte de çalışmaları ileri bir boyuta taşıyacağız. Uydu üretilmesi kadar fırlatılması da çok çok önemli. Kendi uydumuzla haberleşme sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

MUSK"LA DA YERLİ UYDU HAKKINDA GÖRÜŞME YAPILDI

Öte yandan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün uzay çalışmaları ve elektrikli otomobilin dünyadaki öncü ismi  Elon Musk"u kabul etti.  Türksat 5A ve 5B"nin uzaya fırlatılması çalışmalarında yer alacak olan Musk, bunun için Falcon9"un tercih edilmesinden memnun olduğunu söyledi. ( Yeni Şafak)