Türk Telekom, Pahalı Olması Nedeniyle Eleştiri Yağmuruna Tutulan Limitsiz İnternet Tarifelerini Siteden Kaldırdı

Türk Telekom, Pahalı Olması Nedeniyle Eleştiri Yağmuruna Tutulan Limitsiz İnternet Tarifelerini Siteden Kaldırdı
Türk Telekom dün sitesinden 'Lider Kampanya' adı altında yayınladığı AKN'siz internet paketlerini gelen tepkiler üzerine kaldırdı. Tüketiciler Türk Telekom'un tarifelerinin oldukça yüksek olması nedeniyle tepki göstermişti.

Türk Telekom, dün gece saatlerinde Adil Kullanım Noktasız (AKN) ve limitsiz internet paketlerini duyurdu. Yeni tarifeler, yüksek fiyatından dolayı eleştiri yağmuruna tutuldu. Türk Telekom, tepkilerin ardından bu paketleri internet sitesinden kaldırıldı.

FİYATLAR OLDUKÇA YÜKSEK GELDİ

BTK"nın kararına göre internet servis sağlayıcı firmalar, Adil Kullanım Kotası (AKK) ve AKN"yi yılbaşında kaldırmak zorunda. Türk Telekom"un AKN"siz internet paketi fiyatları merak ediliyordu. Dün açıklanan paket fiyatlarına göre limitsiz ve AKN"siz internet paketi fiyatları 59 TL"den başlıyor ancak bu paket sadece 4 Mbps hıza sahip. Üstelik 24 ay taahhütle alınan bu paketin 13. aydan sonraki ücreti 69 TL"ye çıkıyor.

Yavaş ama biraz daha hızlı internet almak istediğinizde 8 Mbps internet için 79 TL, 16 Mbps hızında internet için 92 TL talep ediliyor. 35 Mbps internet için 149 TL ve 100 Mbps internet için 336 TL gibi astronomik fiyatlar ödemek gerekiyor.

4 MBPS HIZINDAKİ İNTERNET İÇİM 59 TL TALEP EDİLİYOR

AKN uygulaması yürürlükteyken kullanıcılar ortalama 60 TL"ye AKN sonrası hızı 5 Mbps"e düşen internet paketi kullanıyordu. Gece saat 02.00 ve 08.00 arasında hız artıyor ve bu saatlerdeki kullanımlar AKN"ye dahil edilmiyordu. Yeni dönemde devamlı 4 Mbps hızındaki internet için 59 TL talep ediliyor.

ELEŞTİRİLER ÜZERİNE SİTEDEN KALDIRILDI

Gece saatlerinde "Lider Kampanya" adı verilen tarifenin açıklanması ile birlikte Türk Telekom, eleştiri yağmuruna tutuldu. AKN"nin kalkması, müşteriye olumlu fayda sağlamadı. Fiyatlar anormal derecede yükseldi. Tepkilerin ardından Lider Kampanya isimli tarife, Türk Telekom"un internet sitesinden kaldırıldı. Sık sorulan sorular sayfası duruyor ancak fiyatların ve diğer bilgilerin bulunduğu sayfaya erişilemiyor.

Türk Telekom geri adım atmış ve daha uygun fiyatlı tarifeler üzerinde çalışıyor olabilir. Konu hakkında Türk Telekom"dan açıklama bekleniyor.