Salcano Antalya - Kemer Etabının Kazananı Jakub Mareczko

Salcano Antalya - Kemer Etabının Kazananı Jakub Mareczko
Bu yıl 52.'si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 189.3 kilometrelik Salcano Alanya - Kemer etabı tamamlandı.
Bu yıl 52."si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu"nun 189.3 kilometrelik Salcano  Alanya -  Kemer etabı tamamlandı. Etabı Southeast  Venezuela takımından İtalyan Jakub Mareczko, kazandı.

Turun 5. ayağında  Alanya Kalesi"nden 105 sporcuyla başlayan yarışta bisikletçiler, 189,3 kilometre boyunca  Antalya"nın doğal ve kültürel güzelliklerini geçerek,  Kemer"de finiş gerçekleştirdi. İlk üçün çok az farkla belirlendiği etapta 4 saat 20 dakika 28 saniyelik derecesiyle bitiş çizgisini ilk geçen sporcu Southeast  Venezuela takımından İtalyan Jakub Mareczko, oldu. Etapta  Lotto Soudal"dan Alman bisikletçi  Andre Greipel de ikinci, Southeast"ten Manuel Belletti ise üçüncü tamamladı.

GENEL KLASMAN DEĞİŞMEDİ

Alanya -  Kemer etabı sonunda genel klasman liderliği yine  İspanya"nın Caja Rural-Seguros RGA takımından Armentia Pello Bilbao"da kaldı. Bilbao, yarın da turkuaz mayoyu giymeye devam edecek. Tırmanış liderinde bulunan kırmızı mayo ise  Fransa"nın Delko Marseille Provence KTM takımından Remy di Gregorio"da,  Türkiye güzellikleri liderinin giydiği beyaz mayo da Caja Rural-Seguros RGA ekibinden Luis Mas Bonet"te kaldı.

SPRİNTTE DEĞİŞİKLİK

Bu arada sprint liderinin giydiği yeşil mayoda değişiklik oldu. Team Roth"tan Alberto Cecchin, mayoyu Caja Rural-Seguros RGA takımından Jose Gonçalves"ten devraldı.

Öte yandan  Türkiye"yi temsil eden  Torku Şekerspor bisikletçisi Ahmet Akdilek, yarışın 165,4"üncü kilometredeki sprint kapısını ikinci sırada geçerek,  Ahmet Örken"den sonra  Torku Şekerspor"a puan kazandıran ikinci sporcu oldu.

Yarış, yarın geçilecek 116,9 kilometrelik  Kumluca -  Elmalı etabıyla devam edecek.  Akdeniz sahillerinden başlayacak etap, bin 850 metre yükseklikteki  Elmalı"da son bulacak.

DİSKALİFİYE OLAN ASTANA CİTY DİREKTEN DÖNDÜ

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) hakemi tarafından diskalifiye edilen  Kazakistan"ın  Astana City takımı, yapılan görüşmeler sonucunda yarışa devam etti.

Farklı takımlardan farklı sporcuların,  Astana City"nin takım halinde agresif ve saldırgan tutum içinde olduğu yönünde şikayet edildiği bildirilirken, Kazak temsilcisinin bu konuda uyarıldığı ancak aynı tutumun  Alanya -  Kemer etabında da sürdürüldüğü kaydedildi. Hakemler tarafından diskalifiye edilen  Astana City"nin takım direktörü Andrey Tereryuk"un yarış direktörü Roland Hoffer ve UCI komiseri ile görüşmesi sonucunda Kazak temsilcisine son bir şans daha verildiği açıklandı.

SOUTHEAST VENEZUELA: BİRLİKTE ZAFERE ULAŞTIK

Alanya -  Kemer etabı kazananı Southeast  Venezuela takımından İtalyan Jakub Mareczko, ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada, takım olarak kazandıklarını söyledi.

Jakub Mareczko, "Dünkü etapta da sprint vardı ama sprinte çok erken katıldık ve grubu yakalayamadım. Ama bugün takımımız ilk kilometrelerden itibaren grubu çok güzel takip etti. Grubun temposunu da kontrol altında tuttuk. Takım arkadaşım Manuel Belletti bana çok iyi yol açtı ve birlikte zafere ulaştık." dedi.

Türkiye"deki etaplar hakkında fazla bilgisi olmadığını ve çalışma imkanı olmadığını anlatan Mareczko, "Buradaki esas amacım Giro"ya hazırlanmak olduğu için ve bu başarımla birlikte amacıma ulaştım diyebilirim." diyerek sözlerini tamamladı.

52. CUMHURBAŞKANLIĞI TURU"NDA ALTINCI ETAP YARIN KUMLUCA - ELMALI ARASINDA

Bu arada 52. Cumhurbaşkanlığı  Türkiye Bisiklet Turu"nun altıncı etabı yarın 117 kilometrelik 6. etap olan  Kumluca -  Elmalı turuyla devam edecek.

Bu yıl farklı iki etabın da bulunduğu, İstanbul-İstanbul etabıyla başlayan ve  1 Mayıs 2016 Pazar günü  Marmaris - Selçuk etabıyla tamamlanacak olan 52. Cumhurbaşkanlığı  Türkiye Bisiklet Turu"nun kalan etapları ise şöyle:

Yarın, 6. Etap: Kumluca-Elmalı (117 km)

30 Nisan, 7. Etap: Fethiye-Mamaris (128 km)

1 Mayıs, 8. Etap: Marmaris-Selçuk (201 km)