Multıgroup Alanyaspor'dan Tahkime Tepki

Multıgroup Alanyaspor'dan Tahkime Tepki
Multigroup Alanyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Kemal Zamanoğlu, Kardemir Karabükspor ’un seyircisiz oynama cezasını para cezasına çeviren Tahkim Kurulu ’nun tarihi bir hataya imza atarak, Fair Play ’e şiddetle ihtiyacı olan Türk Futbolu ’na en büyük darbeyi indirdiğini söyledi
Basın Sözcüsü Zamanoğlu, Kardemir Karabükspor Multigroup Alanyaspor maçının ardından yaşananların sıradan olmadığını vurgulayarak, “Yardımcı hakemin kafası tribünlerden atılan cisimle yarıldı ve kan aktı. Sahaya çok sayıda koltuk atıldı. Bozuk para yağmuruna tutuldu. Onlarca pet şişe atıldı. Multigroup Alanyaspor oyuncuları 3 grup halinde, polis kalkanlarıyla soyunma odasına götürüldü. Tribünlerde TRT kameramanı canını zor kurtardı. Yöneticilerimize ’Burada sevinirseniz kan gövdeyi götürür ’ şeklinde tehditler yağdırıldı. Maçtan sonra kafilemizi taşıyan otobüse taşlı saldırı yapıldı. Camları kırıldı. Disiplin kurulu, Kardemir Karabükspor ’a bizce yeterli olmayacak şekilde bir maç seyircisiz oynama cezası verdi. Ardından önceki gün Tahkim Kurulu sadece Futbol Federasyonu ’nun olmadığı ülkelerde alınabilecek skandal bir karara imza atarak Kardemir Karabükspor ’un seyircisiz oynama cezasını para cezasına çevirdi” dedi.

“TAKDİR KAMUOYUNUN”
Kararı TFF ’nin kurullarının gelmiş geçmiş en skandal kararlarından biri olduğunu savunan Zasmanoğlu, “Buradan şu anlaşılıyor; maçlarda hakemin kafasını yarabilirsiniz. Koltukları sahaya atabilirsiniz. Sahayı pet şişe yağmuruna tutabilirsiniz. Rakip takımı 1520 dakika soyunma odasına sokmayarak işkence edebilirsiniz. Böyle bir kararı almak hangi vicdana, hangi adalet duygusuna sığar? Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Feridun Tankut ’u kamuoyunu yanıltacak şekilde, kendi camiasına şirin görünmek için yaptığı beyanatlar nedeniyle kınadıklarını belirten Zamanoğlu, “Son dönemde bu ligin en iyi futbolunu oynayan, en çok gol atan, en çok pozisyona giren takımı Multigroup Alanyaspor ’a karşı saha içinde ve saha dışında yapılmak istenenleri üzülerek izliyoruz. Bizler yönetimi, teknik heyeti, taraftarı ve futbolcu kadrosuyla Süper Lig ’e çıkacağımıza inanıyoruz. Tüm engelleri aşmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve hedefimize ulaşacağız” açıklamalarını yaptı.