Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları

Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları
Alanya Belediyesi, denizlerde de engelleri aşarak “Hayata Yelken Aç” projesiyle ortopedik engellileri, 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları’na hazırlıyor.
 Gerek şehrin altyapısına yönelik gerekse sosyal alanlarda yaptığı çalışmalarla örnek Belediye kabul edilen Alanya Belediyesi, aynı zamanda Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde engelli birey ve yakınlarına da hizmet vermeye devam ediyor.
Sadece karada değil denizde de engelleri aşmayı hedefleyen Belediye, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi tarafından yürütülen “Hayata Yelken Aç” projesi kapsamında, ortopedik engelli bireylere, yelkenli kursu vermeye başladı.

Alanya Marina’da Alanya & Yat Yelken Kulübü Antrenörü Cemal Özdiyar ile haftanın 3 günü teorik ve uygulamalı olarak çalışan kursiyerler, hem spor yapmanın hem de sporcu kimliğine sahip olmanın heyecanını yaşıyor.

“TOKYO OLİMPİYATLARI’NDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”
Spor yapmanın kendilerini fiziksel ve ruhsal olarak daha iyi hissettirdiğini ifade eden engelli bireyler, bir spor dalında profesyonel olma yolunda ilerlediklerini de belirttiler. 

Hedeflerinin paralimpik yelkenli takımı kurarak 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etmek olduğunu kaydeden engelliler, “Sıkı bir çalışma programı yürütüyoruz. Bize bu imkanları sağlayan başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler.