Galatasaraylı Gomis’ten Lösemili Çocuklara Sürpriz

Galatasaraylı Gomis’ten Lösemili Çocuklara Sürpriz
Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Bafetimbi Gomis, Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören çocuklara sürpriz yaptı. Lösemi ile savaşan küçük kahramanlara cesaretlerinden ötürü forma hediye eden Gomis, çocuklarla duygulu anlar yaşadı.

Kimisi yaşıtları gibi okulda top oynamayı, kimisi parkta ip atlamayı, kimisi de henüz anne kucağının şefkatini özlerken, onların hepsi lösemi ile mücadelenin birer kahramanı… Hayata sıkı sıkı tutunan minik ellerin sahipleri, bu kez Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Bafetimbi Gomis’in sürpriz ziyaretiyle heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadı.

Lösemili Çocukları Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören yaşları 1 ila 15 arasında değişen 23 çocuk, yeşil sahalardan hayranlık duydukları yıldız futbolcuyu ilk kez yakından görüp sohbet etme şansı yakaladı. Etkinliğe 11. hafta sonunda ligin gol kralı unvanının sahibi Galatasaraylı Bafetimbi Gomis ve Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kemik İliği Nakli Direktörü Prof. Dr. Tunç Fışgın, hastane yöneticileri, lösemi tedavisi gören çocuklar ve hasta yakınları katıldı.

AMACIMIZ ONLARA EN BÜYÜK MORALİ VERMEK

Ülkemizde her yıl yaklaşık 3 bin çocukta kanser görüldüğünü belirten Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kemik İliği Nakli Direktörü Prof. Dr. Tunç Fışgın, sarı kırmızlı futbolcunun onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklarla bir araya gelmesinin onların motivasyonunu ve hastalığa karşı direncini artırmaları açısından çok güzel bir örnek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Fışgın, çocuklara farklı bir gün yaşatmış olmaktan mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi;

 

“Lösemi servisinde tedavi gören çocuklarımızın gözünde o heyecan ve sevinci görmek bizleri daha da mutlu etti. Amacımız çocuklarımızın hastalıkla mücadelesinde onlara moral destek de sağlayabilmek ve aslında hepsinin bizim için birer süper kahraman olduklarını onlara göstermekti. Küçük dostlarımız zorluklara göğüs germe konusunda biz yetişkinlerden çok daha başarılı ve hepsinin gözündeki o umut ışığı, bize şevk veren en önemli kaynak. Bu nedenle böyle güzel etkinliklerle onlara sürekli ‘Gerçek kahraman sizsiniz’ diyoruz.”

 

İLİK BAĞIŞINA DAVET ETTİ

Galatasaraylı futbolcu Gomis, lösemi tedavisi gören çocuklarla ayrı ayrı ilgilenirken, “Buraya Galatasaray’ın elçisi olarak geldim. Kişisel olarak da çocuklara nasıl yardım edebilirim onu düşündüm. Türkiye’ye ilk geldiğimde Türk insanları bana çok yardımcı oldular. Buna karşılık ben de bir şeyler yapmak istedim. Bir aile babası olarak çocukların ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Çocuklarımla geçirdiğim vaktin bir kısmını da buradaki çocuklarla geçirmek istedim onlara yardım etmek istedim. Çünkü bir çocuğu yüzündeki gülüşün ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bir kişinin kemik iliği bağışında bulunması, belki de bir çocuğun hayatını kurtarması demek” sözleriyle herkesi kemik iliği bağışı yapmaya davet etti. Sarı kırmızlı yıldız futbolcu, çocuklara imzalı formalarını hediye edip birlikte pasta kestikten sonra onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.