Emin Müftüoğlu Kaybetti

Emin Müftüoğlu Kaybetti
12 yıldır Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı yapan Alanyalı Emin Müftüoğlu, bugün gerçekleşen 4. Olağan Genel Kurul'da görevini Erol Küçükbakırcı'ya bıraktı.
Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Bisiklet Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulunda iki aday yarıştı. Başkanlık için Erol Küçükbakırcı ile yarışan eski başkan Emin Müftüoğlu'na seçim öncesi istifa şoku yaşandı. Eski Başkan Emin Müftüoğlu'nun yönetim listesinde bulunan üç isim çıkmak için divana dilekçe gönderdi. Ali Sait Adiloğlu, Yaşar Taşkın Koç ve Recep Tekcan divana gönderdikleri dilekçede yönetim listesinden çıktılar. Müftüoğlu bu gelişme üzerine yedek listesinden üç kişi alarak seçime devam etti.
MÜFTÜOĞLU 99 OY ALABİLDİ
12 yıldır başkanlığı yürüten Emin Müftüoğlu ve Erol Küçükbakırcı'nın başkanlık için yarıştığı genel kurula, 296 delegeden 280 tanesi oy kullandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda Erol Küçükbakırcı 180 oy alarak yeni başkan seçildi. Eski başkan Emin Müftüoğlu ise 99 oyda kaldı.

"EN FAZLA ÖDENEK ALAN 4. FEDERASYONUZ"
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığına seçilen Erol Küçükbakırcı seçimde delegeye yaptığı konuşmada, Milli sporcu sayısındaki düşüş ve ümitsizlik yönetime beni başkanlığa aday olmaya sevketti diyerek şunları söyledi: "öncelikle mevcut duruma bakmalıyız. En fazla ödenek alan 4. federasyon ve en az lisanslı sporcuda 25. Sıradayız. Ben Olimpiyat madalyası dışında madalyayı kabul etmiyorum. Olimpiyat dışındaki işler boş işler. Bisiklet federasyonu maalesef dışarıdan yönetiliyor. Adaletsizlik, sporcu sayılarındaki düşüş ve ulusal desteğini kaybetmiş olduğu için başkanlığa aday oldum" dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Bisiklet Federasyonuna yeni Başkan seçilen Erol Küçükbakırcı'nın yönetimi, Yavuz Erence, İrfan Çelik, Mustafa Akış, Bilal Macit, M.Berat Alphan, Ergün Güler, Sinan Çetin, Aysel Ataş, Mehmet Oğuz, Fatih Sert, Bayram Akgül, Ahmet Sancaktutan, Mehmet Zeki Mutlu ve Hakan Kıpık'tan oluştu.