Atatürk'ün Gelişini Koşarak Kutladılar

Atatürk'ün Gelişini Koşarak Kutladılar
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 81. yıl dönümünde Atatürk Halk Koşusu ve Atletizmi Geliştirme Projesi Yarışması düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 81. yıl dönümünde Atatürk Halk Koşusu ve Atletizmi Geliştirme Projesi Yarışması düzenlendi.

Atatürk’ün Alanya’ya gelişi ile ilgili Atatürk Halk Koşusu ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun programında yer alan Atletizmi Geliştirme Projesi Yarışması Milli Egemenlik Stadı önünde yapıldı. Alanya Halk Koşusu ve Atletizmi Geliştirme Projesi Yarışları’nda kadın ve erkek olmak üzere 2002-2003 doğumlu, 2004-2005 doğumlu ve halk koşusu kategorilerinde toplamda 264 kişi koştu.

Tosmur Kavşağı’ndan başlayan yarışın startını; Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur birlikte verdi. Birbirleri ile kıyasıya mücadele eden öğrenciler ipi önde göğüslemek için büyük çaba sarf etti.

ALANYA ATATÜRK HALK KOŞUSU’NDA BÜYÜK MÜCADELE
Halk Koşusuna katılan vatandaşlar 3 kilometrelik yarışta madalya alabilmek için büyük mücadeleler gösterdi. Rakiplerini geride bırakan Emirhan Altıntaş 9 dakika 13 saniye ile birinci olurken; 9 dakika 19 saniye ile Fatih Yılmaz ikinci ve 9 dakika 19 saniye ile Nazım Kiriş üçüncü oldu. Kadınlarda ise 10 dakika 35 saniye ile Esra Gökçek birinci, 10 dakika 55 saniye ile Azize Bekar ikinci ve 12 dakika 16 saniye ile Ümran Aslan üçüncü oldu.

YAŞ GRUPLARINDA DERECE YAPAN SPORCULAR FİNAL’DE
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Alanya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atletizmi Geliştirme Projesi Yarışları’nda yaş gruplarında ilk 6 ya giren sporcular 08 Mart’ta Antalya’da yapılacak Final yarışlarına katılmaya hak kazandı. Dereceye giren sporculara madalyaları Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak tarafından verildi.