Alanyaspor'un Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Alanyaspor'un Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Kaymakam Tanrıseven, Alanyaspor Olağan Genel Kuruluna katıldı.

ÇAVUŞOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
Süper Lig’in yeni takımlarından Alanyaspor’un Olağan Genel Kurulunda Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu güven tazeledi. Kaymakam Tanrıseven, “Alanyaspor Süper Lig’e çıkarak tarih yazdı. Süper Lig’de Alanya takımına destek vermeli. Esas görevimiz yeni başlıyor” dedi.
KAYMAKAM TANRISEVEN “ALANYASPOR TARİH YAZDI”
“SÜPER LİG’DE GÖREVİMİZ YENİ BAŞLIYOR”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in de katıldığı Alanyaspor Kulübü Olağan Genel Kurulu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda yapıldı. Divan Kurulu’nun seçimi ile Olağan Genel Kurul başladı. Divan Başkanlığına Cengiz Aydoğan oy birliği ile seçildi. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan Olağan Genel Kurul, telgrafların okunması ile devam etti.
BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU “5 SENE ÖNCE KULÜP BATMIŞ DURUMDAYDI”
Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu yaptı. Tarihinde ilk defa Süper Lig’de Alanyaspor’un mücadele edecek olduğunu belirten Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu “5 yıl önce göreve gelmeden Alanyaspor amatör kümede mücadele eder diye söyleniyordu. Hatta o dönemlerde kulüp başkan adayı dahi çıkmıyordu. Dönemin Kaymakamı ve Belediye Başkanı bizi göreve davet ettiler ve biz de kabul ettik. O gün çok güzel bir ekip kurduk ve o ekibi bu zamana kadar hiç bozmadık. İlk göreve geldiğimizde birinci önceliğimiz takımın borcunu temizlemekti. 2 yıl takım orta sıralarda mücadele etti. 2 yıl, büyük mücadeler verdik ve şehrin dinamikleri ile kulübün borcunu bitirerek, transfer yasağını kaldırdık. Azimettik, takımı 3 sene sonra tarihinde ilk kez PTT 1. Lig’e çıkardık. Geçen sene Süper Lig’i Play-Off’larda kaçırdık. Bazı hatalarımız elbette oldu. Bunlardan ders çıkarttık. Daha da hırslandık. Bu sene Süper Lig’e çıktık. Artık herkes takıma sahip çıkmalı. Bu takım Süper Lig’de kalıcı olmalı” dedi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yapmış olduğu konuşmada şunları kaydetti: “Alanyaspor, Alanya’nın ortak paydasıdır. Alanya’nın sosyal faaliyetidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnanmış kulüp başkanına ve yönetimine ayrıca teşekkür etmek istiyorum”
KAYMAKAM TANRISEVEN “SÜPER LİG’İN FİTİLİ UÇAKTA ATEŞLENDİ”
Geçen sene göreve başladığı dönemde Alanyaspor’un Ptt 1. Lig’e yeni çıktığını ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “O dönemde Alanyaspor düşer mi? Lig’de kalır mı? diye konuşuluyordu. Bu sezon Süper Lig’e çıkılmasının fitili, Giresunspor deplasmanından dönerken Alanyaspor’un kiraladığı uçakta ateşlendi. Uçak kalktıktan sonra uçaktaki, sporcu, teknik heyet, yönetim ve taraftara hitap ettim. Hepiniz aslanlar gibi mücadele ettiniz. Hepinizi alnından öpüyorum. Moralinizi bozmayın. Bu iş daha bitmedi. İnşallah Play-Off’ta başarılı olup Süper Lig’e çıkacağız dedim. Uçakta bir anda hava değişti, Kulüp Başkanı ve Mehmet Şahin de birer konuşma yaptı. O andan itibaren gelecek maçları planlamaya başladık ve Balıkesir’e de uçak kaldırma kararı aldık. Balıkesir deplasmanı için kiralanan uçağı doldurduk, bir çok taraftar da karayoluyla deplasman’a geldi. Sonuçta deplasmanda berabere kalarak avantajlı skorla Alanya’ya döndük. Evimizde oynadığımız Balıkesirspor maçını seyircisiz oynayacaktık. Alanyaspor seyircisiz oynamasına rağmen bütün taraftarlar stat dışında tezahüratla takımı yalnız bırakmadı. Kulüp Başkanı, yönetim ve şehrin dinamikleri ile birlikte maç sonunda soyunma odasına indik. Sporculara, “Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Son 90 dakikamız var. Bütün Alanya arkanızda. Haydi Aslanlarım, Alanyaspor’u Süper Lige çıkarın, bu kenti bayram yerine çevirin” dedim.
“ALANYASPOR İÇİN SEFERBERLİK İLAN ETTİK”
Alanyaspor final maçı için seferberlik ilan ettiklerini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasını şöyle devam etti: “Final maçı için, kamu kuruluşları, iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, oda başkanlarını, takımımızı Konya’ya yolcu etmek için Alanyaspor tesislerine davet ettim. Dualarla takımı uğurladıkta sonra dedim ki “Arkadaşlar seferberlik ilan ediyoruz. Bu andan sonra Alanya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ayarlıyor. Her parti, her oda, her sivil toplum kuruluşu üyelerine mesaj atacak, otobüsleri doldurarak Konya’da takımımızı yalnız bırakmayacağız” dedim. Kentin bütün dinamiklerinin desteği ile netice olarak artık Süper Lig’deyiz.”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, sporcular, teknik heyet, yönetimin yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da maddi ve manevi katkılarının olduğunu sölzerine ekledi.
“ALANYASPOR’UN SÜPER LİG’DE KALICI OLMASI İÇİN TAKIMA DAHA FAZLA DESTEK OLMALIYIZ”
Alanyaspor’un Süper Lig’de kalıcı olması için daha da fazla desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “Takımı el birliği ile Süper Lig’e çıkardık fakat esas görevimiz bundan sonra başlıyor. Takımımız şuan Süper Lig’de. Takımımıza daha fazla destek çıkmalıyız. Önümüzdeki sene hep birlikte takımı Süper Lig’de kalıcı olması için desteklerimizi sürdürmeliyiz” dedi.
“DİVAN BAŞKANI GÜNDEM MADDELERİNİ OKUDU”
Kaymakam Tanrıseven’in konuşmasından sonra Divan Başkanı Cengiz Aydoğan, “Sayın Kaymakamımızın bu başarıda sizinde çok büyük emeğiniz var. Alanyaspor Süper Lig’e çıktı. İnşallah sizde buradan görevinizin bitiminde vali olarak gidersiniz” dedi. Cengiz Aydoğan başkanlığındaki divan kurulu gündem maddelerini okudu. Genel kurulda gündeme alınan önerge, yapılan açık oylamada oy birliğiyle kabul edildi. Genel kurulda, 2015-2016 yılına ait bilanço ile gelir ve gider hesapları okundu.
“YENİ YÖNETİM 35 KİŞİDEN OLUŞUYOR”
Daha sonra yapılan seçime tek aday olarak katılan mevcut başkan Hasan Çavuşoğlu, yeniden kulüp başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu için ise 60 kişilik eski yönetimin yerine 35 kişilik yeni yönetim belirlendi.