Alanyaspor, Sivas'ta penaltı golüyle yıkıldı

Alanyaspor, Sivas'ta penaltı golüyle yıkıldı
Temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda Demir Grup Sivasspor’a konuk oldu. 90 dakika boyunca üstün oynayan taraf Alanyaspor olmasına rağmen, rakibin ilk yarının başında penaltıdan bulduğu golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 23’üncü haftasında Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda üst sıralardaki rakibi Demir Grup Sivasspor’a konuk oldu. Son 3 deplasman maçında yenilmeyen Alanyaspor, bu mağlubiyetle seriyi bozdu. İlk yarının daha başında Sivasspor, 9’uncu dakikada Caulker’ın rakibine cezaalanı içerisinde yaptığı müdahale sonrası kazandıkları penaltıyla 1-0 öne geçmesinin ardından adeta kendine gelen Alanyaspor, sık sık atağa çıkarak beraberlik golünü aradı. Oldukça hareketli geçen ilk yarıda istediği golü bulamayan Alanyaspor, rakibine de gol şansı vermedi. İlk yarısı oldukça sert ve hareketli geçen mücadelede takımlar soyunma odasına 1-0’lık skorla gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Alanyaspor, uzun süre rakip kaleyi yoklasa da aradığı golü bulamadı. İkinci 45 dakikada Sivasspor’a çok az atak şansı veren turuncu yeşilliler, çok istekli bir oyun ortaya koydu.

Özellikle 15’inci dakikadan sonra oyun üstünlüğünü ele alan Alanyaspor, kalan 75 dakikada yüzde 63’e yüzde 37 üstünlükle oynadı. Çok iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen rakibinden puan almayı başaramadı ve sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu skorla 39 puanda kalan Alanyaspor, 5’nci sırada yer alırken, Sivasspor 45 puan ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada Mert Hakan'ın ceza sahasına ortaladığı Hakan topu kafası ile kontrol etmek istedi. Caulker’in müdahalesi ile Hakan yerde kaldı. VAR’a giden Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi.

9. dakikada Mert Hakan kullandığı penaltıda topu ağlarla buluşturdu. 1-0

27. dakikada Mert Hakan kullandığı serbest vuruşta topu kaleye göndermek istese de, top kaleci Marafona’nın kucağında kaldı.

32. dakikada Bakasetas'ın kullandığı serbest vuruşta top kaleci Samassa'nın kucağında kaldı.

37. dakikada Bakasetas, kazandığı topu ceza yayı üzerinden sert bir şutla kaleye göndermek istedi. Top dışarı çıktı.

47. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Cisse, sert bir şutla topu kaleye göndermek istese de Samassa topu kontrol etmeyi başardı.

59. dakikada Fernando'nun ceza yayı üzerinden çektiği sert şutta top direkten döndü. Sivassporspor büyük bir fırsatı kaçırdı.

64. dakikada Mert Hakan'ın ceza yayı üzerinden çektiği şutta top kaleci Marafona’dan döndü. Dönen topu ise Yasin tamamlayamadı.

67. dakikada Cisse'nin ortasına ceza sahasının sol çaprazında bulunan Mustafa, kafa şutu ile topu kaleye göndermek istese de top dışarı çıktı.

87. dakikada Bakasetas'ın kullandığı korner vuruşunda kale önünde Fernandes topa kafasıyla dokundu. Top üstten auta çıktı.