Alanyaspor Fenerbahçe Maç Sonucu

Alanyaspor Fenerbahçe Maç Sonucu
Alanyaspor Fenerbahçe Maç Sonucu.. Aytemiz Alanyaspor'u kendi sahasında ağırlayan Fenerbahçe bugün cehennemi yaşadı. Alanyaspor karşısında Fenerbahçe beraberlikle yetinmek zorunda kaldı.
Süper Lig'de 7. haftada kendi sahasında Alanyaspor'umuzu ağırlayan Fenerbahçe beklenmedik bir şok yaşadı. Alanyaspor karşısında Fenerbahçe kendi saha 1-1 berabere kaldı.

Goller karşılıklı olarak Mehmet Topal ve Candeias'tan geldi.

Van Persie - Emenike hüsranı...

Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında ilk yarısını iyi oynadığı, ikinci yarıda ise kuru baskı yapabildiği karşılaşmada 1-1'lik skorla yetinmek zorunda kaldı ve şampiyonluk ümitlerini ligin başı olmasına rağmen kaybetme raddesine geldi. 

Sarı Lacivertliler maç esnasında mücadele anlamında iyi bir görünüm verirken pozisyon üretiminde ise zayıftı. Van Persie-Emenike ikilisiyle oynanmasına rağmen rakip kaleyi çok fazla zorlayamayan Kanarya'da gol, bireysel çabalarıyla Mehmet Topal'dan geldi.

İkinci yarıya durgun başlayan Fenerbahçe, Candeias'ın 59'daki golüyle sarsıldı. Daha sonra Alanya kalesinde ciddi bir baskı kuran Fenerbahçe, bu baskıyı bir türlü pozisyona çeviremedi ve yıldızlar topluluğu kadrosuyla bir kez daha hayal kırıklığı yarattı.

Orta sahada Josef ve Topal'ın yalnızılığı dikkat çekerken, Van Persie kaleye uzak, Emenike ise eskisi gibi bencildi.

Maçtan dakikalar...

Maça Fenerbahçe çok hızlı başladı. Kaptığı topla hızla ilerleyen Emenike, sağ çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Zlamal son anda kornere çeldi. 

4. dakikada Fenerbahçe yine tehlikeli geldi. Hasan Ali'nin sol kanattan ortasında Emenike'den önce Sarı Lacivertliler'in eski savunmacısı Abdoulaye Ba topu kornere gönderdi. 

7. dakikada Van Persie'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Josef'in kafa vuruşunda top ağlara gitti ancak yan kaem Ali Saygın Ögel'in bayrağı havadaydı. 

Volkan kurtardı, Topal attı

31'de Volkan Demirel inanılmaz bir kurtarış yaptı. 

Sağ kanattan gelişen Alanyaspor atağında Emre Akbaba ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. 

Gelen topa yükselen Abdoulaye Ba kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Volkan Demirel bu topu sağ köşeden son anda çeldi.

36'. dakikada Fenerbahçe, Mehmet Topal'ın attığı golle 1-0 öne geçti. 

Topal, orta sahada kaptığı topun ardından Alper Potuk'la duvar pası yaptı ve sol kanattan ceza sahasına girdi. 

Sol ayağıyla orta yapacakmış gibi yapan Topal, şık bir çalımla topu sağ ayağına aldı ve plase vuruşla golü attı. 

45'te Volkan Şen sol kanattan çok hızlı geldi, sağ ayağına çekti, iyi vurdu ancak top az farkla direğin dibinden auta gitti. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi. 

59. dakikada Alanyaspor Kadıköy'de beraberliği yakaladı. Sol kanattan müthiş bir deparla gelen Wagner Love, içeriye çıakrdı, Daniel Candeias dokundu ve kolay pozisyonda golü attı. 

Bu dakikaya kadar Fenerbahçe'nin durgun oyunu dikkat çekti. 

Dick Advocaat takımı golü yedikten hemen sonra müdahale etti ve Emenike'yi oyundan alıp, Aatif'ı sahaya sürdü. Van Persie ileri uca geçti.

74. dakikada bir kritik pozisyon daha yaşandı. Van Persie'nin uzaktan attığı topu tek hamlede kontrol eden Volkan Şen ceza alanına girdi ve Abdoulaye Ba'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçeliler bu pozisyonda penaltı beklerken, hakem ALper Ulusoy 'Devam' dedi. 

82'de Fenerbahçe Volkan Şen'le çok tehlikeli geldi. 

Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Volkan, önce sola çekip Ba'ya harika bir çalım attı daha sonra ise kaleye vurmak yerine pas tercihini kullandı ancak pası hatalıydı. 

Volkan burada çok daha iyi bir pas ya da şut denemesi yapabilirdi. 

86. dakikada Alanyaspor'da Sackey, Josef'e yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

90+3'te sağ kanattan Volkan'ın orasına Skrtel vurdu ancak top üst ağlarda kaldı. 

Fenerbahçe'nin son anlardaki müthiş baskısı ise pozisyon üretmedi ve maç 1-1 sona erdi. 

iki takımın maç kadroları:

Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Gregory van der Wiel - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - Alper Potuk -  Volkan Şen - Emmanuel Emenike - Robin van Persie

Yedekler:

Fabiano Ribeiro - Şener Özbayraklı - İsmail Köybaşı - Roman Neustadter - Ramazan Civelek - Aatif Chachechoue - Miroslav Stoch

Aytemiz Alanyaspor:

Zdenek Zlamal - Isaac Sackey - Deniz Vural - İsmail Aissati - Emre Akbaba - Fabrice Nsakala - Joao Candeias - Abdoulaye Ba - Kenneth Omeruo - Lamine Gassama - Wagner Love

Yedekler: 

Haydar Yılmaz - Berkan Emir - Efecan Karaca - Serge Ayite - Carlos Badias - Erhan Kartal - Sefa Yılmaz