Alanya’da sağlıkta GETAT dönemi başladı

Alanya’da sağlıkta GETAT  dönemi başladı
Alanya’da sağlıkta GETAT dönemi başladı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahmutlar Semt Polikliniğinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT) ‘ni hizmete açtı.  
Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvurular kapsamında,  ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi denetimlerin ardından GETAT için faaliyet iznini aldı. Merkezde ilk olarak kupa terapisi( hacamat) ve sülük tedavisi  hizmeti verilmeye  başlandı. Tedaviyi gerçekleştiren  Aile Hekimi  Ana Bilim Dalı Başkanı  Dr. Öğr. Üyesi  İsmail Sarıkan;”   binlerce  yıldır  süregelen  Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamasını  Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik kapsamında hastanemiz  bünyesinde  sunmaya başladık “dedi.  Dr. Sarıkan;  “ yapılan araştırmalar sonucunda  sülük ve kupa  terapisinin;  ‘ migren ve diğer baş ağrıları, varis,damar tıkanıklığı, dejeneratif eklem hastalıkları, bel ve boyun fıtığı, uyku bozukluğu  gibi birçok hastalığa  iyi geldiği  ayrıca  bağışıklık  sistemini de uyararak harekete geçirdiği  ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda  bizler tedaviden yararlanmak  isteyen  hastalarımızı değerlendirmekte  uygun  olan kişilerden  bazı tetkikler  istemekteyiz. Yapılan tetkikler sonucunda hastalarımızın tedavisine başlamaktayız. Anemi, kanama pıhtılaşma bozukluğu ,aktif ve cerrahi yarası olan, diyaliz ve kanser hastalarımız, gebelik ve emzirme durumu olan hastalarımız  için  sülük ve  kupa terapisi  uygun değildir. Bu  konu hakkında daha kapsamlı bilgi almak isteyen  hastalarımız semt polikliniğimize başvuruda  bulunabilirler. Bizler tedaviden yararlanmak  isteyen hastalarımızı  değerlendirmekte kendilerinden bazı  tetkikler  istemekteyiz. “dedi.  

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, bu uygulamaların günümüzde birçok hastalığın iyileşmesinde faydalı olduğuna dikkat  çekti. Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş ; “  usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı’mız yeni yönetmelik çıkardı.  
Bizler de  bu kapsamda hasta ve hasta yakınlarımıza daha  iyi sağlık  hizmeti verebilmek  adına  GETAT  Merkezi’ mizi  hasta ve hasta yakınlarımızın  hizmetine  açtık.  Eğitim almış uzman hekimlerimiz tarafından hastalarımız bu sağlık hizmetimizden faydalanabileceklerdir”  dedi.