Alanya’da ‘Hand Bike’ engelleri kaldıracak

Alanya’da ‘Hand Bike’ engelleri kaldıracak
Alanya’da ‘Hand Bike’ engelleri kaldıracak...

Alanya Kaymakam vekili Nurullah Kaya' Engellileri evden çıkararak onların daha aktif bir yaşam sürmelerini sağlamak için bu projeyi Türkiyede ilk defa Alanya'da gerçekleştireceğiz'dedi

Daha önce de engelliler için çalışmalar yapan Ta-Ya İnşaat sahibi Tamer Yalçın, ‘Hand-Bike’ adlı aracın üretimi için kolları sıvadı. Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde bisikletin tanıtımına Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül katıldılar.


ENGELLİLERİ EVDEN ÇIKARTACAĞIZ
Engellileri evden çıkararak onların daha aktif bir yaşam sürmelerini sağlamak için tasarlanan ‘Hand-Bike’ adlı bisikleti sırasıyla Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Nurgül denediler.


TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ
Ta-Ya İnşaat Sahibi Tamer Yalçın, “Bu aracın adı Hand-Bike. Yani el bisikleti demek. Bedensel engelliler için spor imkanı tanıyan bir araç. Bununla ilgili Avusturya’da bu işin duayeni olan bir şirketle anlaştık. Onlar bize Türkiye distribütörlüğünü verdiler. Önemli, büyük parçaları Türkiye’de üretilecek. Onlar bize bu desteği sağlayacaklar. Eskişehir’deki fabrikada parçaların bir kısmını üreteceğiz. Allah kısmet ederse de Alanya’da büyük bir kısmını toparlayıp yurt içine ve dışına pazarlamak için hazırlayacağız. Bununla ilgili bir süreç var. Bu süreci tamamlamamız gerekiyor. Daha önemlisi bu araçla evinden dışarıya çıkmamış bedensel engelli kardeşlerimizin hayata daha çok sporla adepte olabilecek olmaları. Bunu kullanan engelliler böyle bir araçla yaylaya çıkabiliyor ve yüksek bir yerlere ulaşabiliyor. Bağımsız olabiliyor. Engellilerin spor yapmalarını amaçlıyoruz. İnşallah hayırlı olur” dedi.