Alanya Triathlon Yarışları

Alanya Triathlon Yarışları
26 yıldır Alanya’da geleneksel hale gelen triathlon yarışları bugün yaş grupları olimpik mesafe ile bugün start aldı. Yarın sona erecek yarışlara, 544 sporcu katılıyor.
Yaş grupları olimpik mesafede 92 sporcu, yaş grupları sprint mesafede 102 sporcu, genç kadınlarda 12 sporcu, büyük kadınlarda 16 sporcu, genç erkeklerde 20 sporcu, büyük erkeklerde 34 sporcu ve aquathlon yarışlarında 268 sporcu yarışıyor. İlk gün yarışlarında yaş grubu uzun mesafe, genç kadınlar ve büyük kadınlar yarışı koşuldu.

GENÇ KADINLARDA BİRİNCİ SOPHIE FISCHER
2016 Alanya Etu Triathlon Avrupa Kupa Finali yarışlarının ilk gününde genç kadınlarda birinci 1:05:32 saniye ile Almanya’dan katılan Sophie Fischer oldu. İngiltere’den katılan Lucy Farquhar 1:05:40 saniye ile ikinci ve milli sporcumuz İlayda Kara 1:06:14 saniye ile üçüncü olarak kürsüdeki yerini aldı.

BÜYÜK KADINLARDA GALİP GELEN İSİM LUCY HALL
Kıran kırana geçen büyük kadınlar yarışlarında rakiplerini geride bırakan ve İngiltere’den katılan Lucy Hall 2.00.55 saniye ile birinci oldu. Ukrayna’dan katılan Yuliya Yelistratova 2.02.15 saniye ile ikinci ve İngiltere’ den Sophie Coldwell 2:02:33 saniye ile üçüncü oldu.

DERECEYE GİREN SPORCULAR ÖDÜLLERİNİ ALDI
Genç kadınlarda dereceye giren sporcular ödüllerini Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi ve Türkiye Triathlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş’in elinden aldı. Büyük kadınlarda dereceye giren sporcular Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından ödüllendirildi. 2016 Alanya Etu Triathlon Avrupa Kupa Finali yarın saat 07.00’ da başlayacak yaş grupları kısa mesafe yarışları ile devam edecek.