Alanya'da Bisiklet Yol Yarışları soğuk havada gerçekleşti

Alanya'da Bisiklet Yol Yarışları soğuk havada gerçekleşti
Alanya’da Hasan Terzi 1. Etap Bisiklet Yol Yarışları elit erkekler kategorisiyle başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Hasan Terzi 1. Etap Bisiklet Yol Yarışları, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi ev sahipliğinde Milli Egemenlik Stadı önünde gerçekleştirildi. 129 kilometrelik Alanya-Gazipaşa etabında elit erkeklerde birinci Samet Bulut, ikinci Doğukan Arıkan, üçüncü Mehmet Kanat oldu.Takım klasmanında ise birinciliği Spor Toto Kulübü Derneği, ikinciliği Konya Büyükşehir Belediye Spor, ikinciliği Pamukkale Gençlik Spor Kulübü elde etti.

“Büyük bir heyecanla başladı”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarışları önemli bir bisiklet sporcusu rahmetli Hasan Terzi adına atfettiklerini söyledi. Sezonun ilk yol bisikleti yarışını Alanya'da bugün başlattıklarını söyleyen Müftüoğlu, "Kalabalık bir sporcu topluluğu var. Büyük bir heyecanla büyük elitler yarışını bitirdik. Sonuç olarak kalabalık bir bisiklet ailesini Alanya'da topladık. Bu açılış şölenini hep birlikte 2 Şubat Çarşamba günü kriteryum ile bitirmiş olacağız." dedi.

“Soğuk havada, zor bir yarıştı”

Elit erkeklerde birinci olan Samet Bulut ise, “Çok güzel bir yarıştı. Soğuk hava da zor bir yarıştı. Yarışın son 1 saatinde yoğun bir yağmur bastırdı. Takımca kazanmak için elimizden geleni yaptık. Ben birinci oldum, takım arkadaşım dördüncü oldu.  Güzel bir yarış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.