Zavlak, Mahmuz Projesi oldu bittiye getiriliyor

Zavlak, Mahmuz Projesi oldu bittiye getiriliyor
Alanya’nın kaderini belirleyecek her konuyu ince eleyip sık dokuyacaklarını belirten Nazmi Zavlak, Alanya Belediyesi’nin Mahmuz projesini eleştirdi. Bu ve buna benzer bir çok konuda daha resmi izni bile olmadan ve konu ile ilgili resmi bir süreç başlamadan belediyenin maddi kaynaklarını boşa kullanarak disiplinsiz bir çalışma içerisinde olduğunu vurgulayan Zavlak, Alanya halkının asla böyle bir çalışmayı kabul etmeyeceğini söyledi.

Alanya Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nazmi Zavlak sosyal medya üzerinden Mahmuz projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zavlak açıklamasında konuşmacı Dr.Murat Aksel’in konuşmalarını sonuna kadar samimi bularak dikkatle dinlediğini, konuşma esnasında bir ara soru sormayı düşündüğünü, daha sonra Arel’in konuşmalarını samimi bulduğu için soru sormaktan vazgeçtiğini belirtti.
 
Denizin kum erozyonuna uğramasına ve önlem alınmasına, bu konuda çalışma yapılmasına karşı olmadıklarını belirten Zavlak, bu tür çalışmalarda konu ile alakalı bilgi sahibi bir çok bilim insanını Alanya’ya davet ederek panel düzenlemeyi bile üstlenebileceklerini söyledi. 

Nazmi Zavlak açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Dün gerçekleşen kıyı erozyonunu önlemek adına düzenlenen toplantı’da Dr.Murat Aksel hocamızın konuşmalarını sonuna kadar samimi bularak dinledim.

Öncelikle plajdaki kumun deniz nedeni ile erozyonuna uğramasına ve önlem alınmasına ayrıca bu konuda çalışma yapılmasına karşı değiliz. Bu tür çalışmalarda konu ile alakalı bilgi sahibi bir çok bilim insanını Alanya'ya davet edip panel düzenlemeyi bile parti olarak üstlenebiliriz. Alanya’nın turizmde kaderini belirleyecek bu tür konularda ince eleyip sık dokumalıyız.

Bu Mahmuz projesini yapmak o kadar da kolay değil. Bunu yapmak için 15’e yakın kurumdan öncelikle görüş alınması gerek. ALİDAŞ bile daha önce mevcut iskelesini sadece 2 metre uzatmak için tahmini 3.5 yıl beklemiş. Alanya Belediyesi ise daha izin bile çıkmadan, kurumlardan görüş alınmadan tahmini yapımı 2-3 sene sürecek olan bir çalışma için beton blokları hemen hazırlamaya çalışması çok gelişi güzel bir iştir. 15 Tane kurumdan herhangi birisinin bu tarz bir yapıya izin vermemesi durumunda belediye bütçesinden harcanan onca maliyet ve beton blokların akıbetinin belediye nezdinde hiç bir önemi yok mudur? Alanya belediyesi açıklamalarında çok çevreci bir duruş sergilediğini dile getirdi, Aytemiz akaryakıt tesisi içinde görüş bildirirken ve Alanya kamuoyundan bunları saklarken çevreci duruş neredeydi?

Daha resmi izni bile olmadan, Bununla ilgili resmi bir süreç başlamadan belediyenin maddi kaynaklarını boşa kullanarak yapılan disiplinsiz bir çalışma Alanya halkı tarafından kabul edilemez.

Alanya sahili Alanya belediyesi için bu kadar çok önemliyse bi konuda duruş sergileyecekse eğer öncelikle kum üzerine beton döken ve yıkım kararı olmasına rağmen faaliyetlerini halen sürdüren bu tür işletmelerin ve sahildeki kaçak yapılan 100’ün üzerindeki iskelelere göz yummaması ve Göstermelik yıkımlar yapmaması gerekir."