Yeni Antalya Valisi Belli Oldu

Yeni Antalya Valisi Belli Oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi ile Antalya, Afyonkarahisar ve Burdur valileri merkeze alındı. Buna göre Antalya Valiliğine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu atandı.
Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararnameye göre, 22 ilin valisi merkeze alındı. 24 ile yeni vali atanırken, 26 ilin valisi kendi aralarında yer değiştirdi. Buna göre, Antalya Valisi Muammer Türker, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Burdur Valisi Hasan Kürklü merkeze alındı. Kararnameyle Bursa Valisi Münir Karaloğlu Antalya'ya, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Burdur, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın Isparta'ya, Isparta Valisi Vahdettin Özkan Kahramanmaraş'a, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım ise Afyonkarahisar'a atandı.

MÜNİR KARALOĞLU KİMDİR?
Münir Karaloğlu 1964, Kaptanpaşa Çayeli, Rize doğumlu, Türk bürokrat. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Karakeçili kaymakam vekilliği, Harran, Çekerek, Reşadiye kaymakamlıkları, Kırklareli Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği,(başbakan danişmanı) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği yapmıştır. 11 Haziran 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Van İline Vali olarak atanmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.