Yağmur Durdu Çavuşoğlu Durmadı

Yağmur Durdu Çavuşoğlu Durmadı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  bir dizi ziyaretler için Alanya'ya gelen Çavuşoğlu Alanya Karadenizliler Derneğine Antalya Valisi Münir Karaoüğlu ile birlikte ziyaret ederek Karadenizlilerle bir araya geldi..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  bir dizi ziyaretler için Alanya'ya gelen Çavuşoğlu Alanya Karadenizliler Derneğine Antalya Valisi Münir Karaoüğlu ile birlikte ziyaret ederek Karadenizlilerle bir araya geldi. Çavuşoğlu daha sonra  :ALKÜNÜN mezuniyet töreninine katıldıktan sonra.Alanya Öğretmen evinde Şehit ve Gazi Aileriyle ve yakınlarıyla birlikte bir araya geldi. Çavuşoğlu daha sonra ALTSO'nun Geleneksel 5'nci İftar yemeğine katıldı.


ÇAVUŞOĞLU YAĞMUR ALTINDA MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,ALKÜNÜN mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında "Hayat dikensiz gül bahçesi değildir. Zorluklarla karşılaşacaksınız. Ama inancınızla enerjinizle vatan millet sevgisiyle bunu başaracaksınız." dedi. 


Bir dizi ziyaretler için Alanya'ya gelen Çavuşoğlu Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi 2017-2018 mezuniyet törenine katıldı. Burada konuşan Çavuşoğlu, çocukları mezun olan aileler için bugünün mutluluk ve gurur günü olduğunu belirterek, "Evlatlarınız okutabilmek için fedakarlık yaptınız. Ne mutlu bugün mezun oluyorlar. Yeni bir hayata başlıyorlar. Sizleri tebrik ediyorum. Mezun arkadaşlarımıza da yeni hayatlarında başarılar diliyorum." dedi. 
Öğrencilere dünyanın en güzel şehirlerin birinde okuduklarını ve anlamlı bir üniversitesinden mezun olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu üniversitete Alanya'yı fetheden ve bize armağan eden Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın ismini verdik. Her geçen gün büyüyor, gelişiyor. Yeni bir kampüsün inşaatına da başlıyoruz. Alanyamızı bir daha ziyaret ettiğinizde üniversitemizin çok daha büyüyüp geliştiğini ve bir marka olduğunu göreceksiniz." 
Mezun olan öğrencilerin ne iş yaparlarsa yapsın bu vatana, devlete ve millete hizmet edeceğini dile getiren Çavuşoğlu, yurt dışından gelen öğrencilerin de Türkiye ile ülkeleri arasında bir elçi olacağını vurguladı. 
Mezun olan öğrencilerin yarın ne olacak diye bir boşluğa düşebileceğini de anlatan Çavuşoğlu "Hislerinizi ben de zamanında hissettim. Mezun olunca boşlukta hissedeceksiniz. Master yapınca da belki öyle ama bu bir geçiş süreci. İnandığınız yolda yürümeye devam edin. İnandığınız işi yapın. Sabredin, sabreden başarır. Hayat dikensiz gül bahçesi değildir. Zorluklarla karşılaşacaksınız. Ama inancınızla enerjinizle vatan millet sevgisiyle bunu başaracaksınız. Size bir tavsiyem var. Hiç bir zaman pes etmeyin. İnandığınız yolda yürüyün." ifadelerini kullandı.
Rektör Ahmet Pınarbaşı ise üniversitenin eylül ayında yeni kayıtlarla 13 bin öğrenci kapasitesine ulaşacağını söyledi. Eğitim alanında üniversitelerin çağ atlamaya başladığını dile getiren Pınarbaşı, hedeflerinin uluslararası üniversiteler arasında iyi bir noktaya gelmek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Çavuşoğlu, başarılı öğrencilere plaket verdi ardından Rektör Pınarbaşı ile mezuniyet kütüğüne çivi çaktı.
 

ÇAVUŞOĞLU'MİLLETİMİZ 24 HAZİRANDA GEREKENİ YAPACAK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:
- "Ortaya vizyon koyamayanlar, Türkiye için hayalleri olamayanlar, Türkiye için çalışmayanlar, bu hedeflere Türkiye'yi ulaştıramazlar."
- "O PKK'lıları hapishaneden çıkarmak isteyenlerden bu vatana bir şey olmaz. Onlar bu vatanı, milleti başkalarına teslim ederler. O yüzden milletimiz 24 Haziran'da gerekeni yapacak


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ortaya vizyon koyamayanlar, Türkiye için hayalleri olamayanlar, Türkiye için çalışmayanlar, bu hedeflere Türkiye'yi ulaştıramazlar." dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 5. kez gerçekleştirdiği iftar programına katılan Çavuşoğlu, şehit ve gaziler için öğretmenevinde verilen iftara katıldığını söyledi.

"Bugün huzur içinde iftar yapıyorsak, vatanı milleti için canını feda eden şehir ve gazilerimiz sayesindedir." diyen Çavuşoğlu, "Türkiye'nin her yerinde ve sınır ötesinde terör örgütlerinin her türlüsüyle mücadele eden kahraman askerimiz, polisimiz ve jandarmamızı tebrik ediyoruz, onlara selam ve şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Alanya için beraber çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, beraber ortaya koydukları vizyonu, kurdukları hayalleri, idealleri birlikte gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin 2017-2018 Mezuniyet törenine katıldığını da anlatan Çavuşoğlu, şimdilerde 10 bini geçen öğrenci sayısının 5 yıl sonra 30-40 bine ulaşacağını ifade etti. Üniversitenin diş hekimliği fakültesinin 2017-2018 yılında 60 öğrenci alarak eğitime başlayacağını bildiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "İlçemizdeki diğer üniversitemiz Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi için de 4 fakülte açacağız. Şimdi sıra bu vakıf üniversitemizi güçlendirmede. Bu üniversite Alanya'nın. Bunu kendimiz için kurmadık, eğitim için yaptık. Şahsi malımız değil. Tüm malını mülkünü bağışlayan Hamdullah Emin Paşa'nın mirasıdır. Gelin bu üniversiteyi sahiplenelim. Dünya çapında üniversite yapalım. Elimiz taşın altına koyalım."  
- "Türkiye'de yaptıklarımızı da sağlam temel üzerine kuruyoruz"

Ülkenin geleceğinin planlanması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, 16 yıllık sürenin hiç de kolay geçmediğini vurguladı. Önlerine her türlü engellerin çıkarıldığını ama kimseye küsmediklerini ve kızmadıklarını belirten Çavuşoğlu, "Hele hele Vatanımıza milletimize hiç küsmedik. Seçime sokmayız, cumhurbaşkanı seçtirmeyiz, ordu göreve, sizi müktedir yapmayız, siz seçimi kazabilirsiniz ama cahil insanların oylarıyla kazandınız, ülkenin gerçek sahibi biziz. Böyle böbürlene böbürlene.. e-mıhtaralar, başka girişimler, içeriden dışarıdan destekli terörler, 15-25 Aralık hain FETÖ darbe girişimi ve son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi... Hepsinin üstesinden geldik. Terör örgütlerinin de üstesinden geldik. Mücadeleyi yaparken kimseye küsmeden, milletimizin hizmetkarı olarak Türkiye'ye, Antalya'ya hizmet verdik. Türkiye'yi dönüştürdük. Sağlıktan adalete, sosyal güvenlikten eğitime kadar. Ama biz daha yolun başındayız. Biz bunları daha başlangıç olarak görüyoruz. Türkiye'de yaptıklarımızı da sağlam temel üzerine kuruyoruz." ifadelerinde bulundu.

- "Vatanını milletini sevenlerle ittifak kurduk"

Çavuşoğlu, parlamentonun her zamankinden daha güçlü olması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu: "Yargıyı da güçlü kılarak FETÖ'nün bozduğu ve dağıttığı yargıyı derleyip toplayıp, bağımsız yapmak boynumuzun borcudur. Devletimizin tüm kurumları güçlü olsun ki milletimiz emin adımlarla hedefine ulaşsın. Türkiye Cumhuriyeti yüzüncü yılına çok güçlü bir şekilde girsin. 4-5 yıllık planınız olmazsa yine tökezleriz. 2053-2071 hedeflerine ulaştırmalıyız. Ortaya vizyon koyamayanlar, Türkiye için hayalleri olamayanlar, Türkiye için çalışmayanlar, bu hedeflere Türkiye'yi ulaştıramazlar. Yıkım için bir araya gelenler, şer ittifakı kuranlar, Türkiye'ye hiçbir şey yapmadılar, yapamazlar. Biz yaptık, yine biz yaparız. Vatanını milletini sevenlerle ittifak kurduk. MHP ile Cumhur ittifakı kurduk. Yerli ve milli olanlarla vatanını sevenlerle milliyetçilerle ittifak kurduk. FETÖ'nün kontrolünde olanlarla değil." 
PKK ile mücadelede Kuzey Irak'ta şehit verdiklerini de anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "O PKK'lıları hapishaneden çıkarmak isteyenlerden bu vatana bir şey olmaz. Onlar bu vatanı, milleti başkalarına teslim ederler. O yüzden milletimiz 24 Haziran'da gerekeni yapacak. Bugüne kadar hizmet edenler ve bundan sonra hizmet yapacaklar arasında vatandaşımız tercihini yapacak. Yeni sistemle güçlü Türkiye için 24 Haziran inşallah dönüm noktası olacak."