Sümer, Alanya'da Gençlerle Buluştu

Sümer, Alanya'da Gençlerle Buluştu
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya Gençlik Kolları tarafından ilk kez düzenlenen 'Genç Mikrofon" söyleşi programına katılarak gençlerin teşkilatlanmayla ve gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
AK Parti  Alanya Gençlik Kollarının düzenlediği 'Genç Mikrofon" programının ilk konuğu olan  AK Parti  Antalya İl Başkanı  Rıza Sümer, Siyasete başladığı ilk günden il başkanı olduğu sürece kadar siyasi yaşamını gençlerle paylaştı.  AK Parti  Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı  Ömer Akbaş ile çok sayıda Alanyalı genç programda yer aldı.

GENÇLERİMİZ HER ZAMAN SAHADA

Siyasete başladığı ilk yıllardan itibaren il başkanı olduğu sürece kadar ki çalışmalarını ve tecrübelerini gençlere aktaran Sümer, AK Partili gençlerin teşkilatlanmayı ve siyaseti en iyi ve en doğru yerde yaşama imkanına sahip olduklarını söyledi.  AK Parti'ye gönül vermiş gençlerin fırsatı çok iyi değerlendirdiğini kaydeden Sümer, " Antalya genelinde gençlik kolları başkanlıklarımız seçim olsun olmasın her zaman sahada çalışıyor.  AK Parti gençlere ideolojik değil, milletine hizmet etme yolunda ahlaklı siyaseti öğretiyor. Gençlik kollarımız çeşitli buluşmalarla, konferanslarla sürekli aktif siyaseti yaşatıyor. Böylelikle gençlik kollarımız her zaman diri ve ayakta. Üniversite gençlik yapılanmamız ÜNİAK da son dönemde gerçekleştirdiği sosyal çalışmalarla bizi memnun ediyor. Kavganın, kutuplaşmanın ve şiddetin yaşandığı üniversitelerimiz ÜNİAK ile gençlerimize sosyal ve kültürel birçok imkan sağlamaya devam ediyor" dedi.

ANAYASA DA YOK, ANAYASA MAHKEMESİNDE VAR
Gençlerin Başkanlık Sistemi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Sümer, "Türkiye'nin  AK Parti ile yeni bir şahlanmaya geçtiğini bugün milletimiz kadar dünyada görmektedir. Ancak bu yeterli değildir. Daha fazla büyüyerek Dünya'nın 10 büyük ekonomisine girmemiz için önümüze konulan bazı taşları kaldırmamız gereklidir. Bunların başında darbe ürünü anayasasını yenilemesi gelmektedir. Ülkemizin öncelikle yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı var. Mevcut anayasa maalesef bugünlerde de şahit olduğumuz şekliyle anayasa mahkemesine sınırsız bir yetki vermekte. Maalesef birçok karar Anayasa da yok, Anayasa Mahkemesinde var. "

BAŞKANLIK SİSTEMİ İŞLERİNE GELMİYOR

Yeni anayasa yapılırken, yönetimle ilgili sistem değişikliğinin de gündeme gelmesi gerektiğini dile getiren Sümer, "Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde Başkanlık sistemi uygulanıyor. Parlamenter sistemin uygulandığı ülkeler ise bu sistemi ciddi ciddi sorguluyor. Başkanlık sistemi, koalisyonların olmadığı, uzun süreli hükümetlerin görev yaparak, daha hızlı büyümenin sağlanacağı bir modeldir. Ancak ülkemizdeki muhalif siyasi partiler başkanlık sisteminde başarı elde edememe korkusundan dolayı bu sistemi istemiyorlar. Kendi koltuk sevdalarını, bu ülkenin çıkarlarının önünde görüyorlar. Başkanlık sistemiyle ülkeyi yönetme hayallerinin son bulacağını gören muhalefet, millete gitmekten her zamanki gibi korkuyor " diye konuştu.

Programın sonunda  AK Parti  Alanya Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık "Genç Mikrofon" söyleşi programına katılımlarından dolayı İl Başkanı  Rıza Sümer'e teşekkür plaketi taktim etti.