Özdemir: Haddinizi bilin ve camilerimizden az ötede oynayın

Özdemir: Haddinizi bilin ve camilerimizden az ötede oynayın
Türk Diyanet Vakıf-Sen Alanya şube başkanı Fahri Özdemir, "Ezan namustur Türk yurdunda, haddinizi bilin ve camilerimizden az ötede oynayın" dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Alanya şube başkanı Fahri Özdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Lütfen Provakasyon kokan işlerlerden elinizi, dilinizi çekin. Milletimizin birliğini, dirliğini, bütünlüğünü  bozmak, nifak sokmak için hinlik, ahlaksızlık peşinde koşmayın. Minarelerinden beş vakit ezan okunan, gerektiğinde ( 15 Temmuzda olduğu gibi sala okunan, şimdiki gibi dua okunan) beş vakit namaz eda edilen, her yaştan vatandaşlarımıza yüce dinimiz İslam'ın öğretildiği camilerimizi şerli pis işlerinize alet etmeyin.

İster İzmirde, ister cennet vatanımız ülkemizin başka bir köşesinde hiçbir personelimiz ferdi veya toplu halde merkezi sistem aracılığı ile ezan ve sala yükselen camilerimizin minaresine müzik sesi, yayını vermez. Zira din görevlileri görevlerini mevzuat çerçevesinde ifa eder. Mevzuat dışında hiç bir iş ve işlem yapmaz. Provakasyon kokan bu ve buna benzer  kirli emellerinizi gerçekleştirmek için camilerimizden uzak durun, pis oyunlarınızı az ötede oynayın. Merhum Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Diyanet'i her zaman olduğu gibi milletimize din hizmeti sunsun diye kurmuştur. Yani Milletimizin İslam dinini bidat ve hurafelerden uzak başka yerlerden değil ülkemizde dini konularda tek otorite olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun personelinden öğrensin diye kurmuştur. Teşkilatımız ve teşkilat mensuplarımız görevini, görevlerini layıkıyla ifa etmektedirler. Siz ve sizin gibi düşünen üç beş çapulcunun provakasyon amaçlı kasıtlı ve bilinçli olarak minarelere (çav bella ) müziği yayını versin , yapsın diye kurmamıştır.

İzmirdeki yapılan bu işlem provakasyon kokan pis ve kirli bir iştir, tezgahtır. Bunu yapsa yapsa niyeti asla halis olmayan her zaman olduğu gibi dini ve milli değerleri kaşımaktan medet uman üç beş çapulcunun işidir. İzmirde yapılan , provakasyon kokan ve kesinlikle art niyetli kişiler tarafından yapılan bu menfur olayı esefle kınıyoruz ve diyoruz ki;

Milletimizin dini ve milli değerleriyle oynamayın. Camilerimizin, Diyanet'in, Din görevlilerinin üzerinden o pis ellerinizi çekin.  Kumda oynayın da gözünüze çöp batmasın. Bu ve benzeri provakasyon kokan, şer ve pis işlerle uğraşan şer odaklarının karşısında  her zaman olduğu gibi dini ve milli değerlerin, diyanet'in , din görevlisi değerli meslektaşlarımızın hak ve hukukunu korumak, kollamak, savunmak için mücadele eden Türk Diyanet Vakıf-Sen vardır.
Özellikle hem bunu, hemde haddinizi bilin istedik.

Saygılarımla.

Fahri ÖZDEMİR
Türk Diyanet Vakıf-Sen
Alanya Tems."