"Milletimizin Taleplerine Uygun Hareket Ediyoruz"

"Milletimizin Taleplerine Uygun Hareket Ediyoruz"
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, bazı grupların İmam Hatip Okullarıyla ilgili ifade ettiği sözlere ilişkin olarak bir Basın Açıklaması yayınladı.
AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu açıklamasında; "Antalya’da imam hatip okullarının açılmasına karşı bazı gruplarca açıklamalar yapılmaktadır. Hatta bu açıklamamalarını birine bir muhalefet Milletvekili de katılmıştır.  Öncelikle şunu ifade edeyim, İmam hatip okullarına tepki gösterilmesini yadırgıyorum, kınıyorum. Öğrenci Velileri ve milletimiz bu okullara öğrencileri kendi istek, arzu ve rızaları ile göndermektedirler.  İmam Hatiplere karşı milletimizin bir tercihi ve isteği vardır. Milletimiz istiyorsa İmam Hatip okulları da, sınıfları da açılacaktır.  Bu tür okullar, Antalya'mızda da taleplere uygun olarak açılmaktadır.

Öte yandan çocuğunu imam hatip dışında bir okula göndermek isteyen velilerin taleplerini karşılamak hükumetimizin de, bizlerin de görevidir ve bu talepler de karşılanmaktadır.

Orta ve Lise eğitimini düz okullarda tamamlamış bir kişi olarak, imam hatip okullarına karşı yapılan kampanyaların ve açıklamaların milletimizin tercihlerine, demokratik sisteme, laikliğe, hukuk devletine ve insan haklarına uygun olmadığını ifade etmek isterim.

İmam hatip Okulları bu ülkede 1924 yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün talimatıyla açılmıştır. Bu okullarda genel eğitimin yanında temel dini eğitimin de verilmesi çok önemlidir. Dini eğitimin okullarda devletin kontrolünde verilmesi hususunun ne kadar önemli olduğu, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde de bir kez daha ortaya çıkmıştır.  Aksi takdirde asla ihmal edilmemesi gerekli dini eğitim alanında boşluklar ve yanlışlıklar oluşmaktadır.  Bu yanlışlıklar telafi edilmesi güç zararlar ortaya çıkarmaktadır. Bu doğrultuda Milletimiz talep ve tercih ettiği sürece bu tür okulların açılmasını desteklediğimi ifade etmek isterim." dedi.