Menderes Türel İstifa Ettirilecek!

Menderes Türel İstifa Ettirilecek!
AKP'de 7 belediye başkanının daha istifa ettirileceği iddia edildi.. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'tan önemli açıklama... Yarkadaş, AKP'li 7 belediye başkanının daha istifa ettirileceğini ileri sürdü. Bu belediyeler arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'de bulunuyor. Türel, 'Erdoğan'ın ima etmesi bile yeter, anında bırakırım...' açıklaması yapmıştı.. Yarkadaş’a göre istifası istenenler arasında Trabzon, Uşak ve Ordu Belediye Başkanları da v

AKP'de yerel yönetimlerdeki başarısızlıklar, ve kamuoyunda bu başarısızlıklara yönelik tepkilerin yükselmeye başladığı bazı belediyelerde istifaların yaşanabileceği iddia edliyor.... Bu Belediyeler arasında, son seçimlerde çok az bir farkla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan, ancak görevde bulunduğu süre içinde özellikle Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanında kalan bölgelerdeki altyapı çalışmalarının yetersizliği, yapılan projelerin yağmur suları altında kalması, ev ve işyerlerinde yağmur sonrası oluşan sel baskınları nedeniyle büyük tepki toplayan Menderes Türel de var.. 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 7 AK Partili belediye başkanının daha istifa ettireleceğini öne sürdü.


Yarkadaş “Son bilgi: AKP’li yedi belediye başkanı daha istifa ettirilecek. Menderes Türel’in açıklaması “Tatlı tatlı bitirelim” mesajıdır” dedi.

Yarkadaş’a göre istifası istenenler arasında Trabzon, Uşak, Ordu ve Antalya Belediye Başkanları da var.

Barış Yarkadaş ayrıca dün istifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un “tehdit edildiğine” dair sözlerinin bir suç duyurusu olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

TÜREL'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI:

'BENİ HALKIN TERCİHİNE SUNAN CUMHURBAŞKANI'DIR'

Bırakın istifa etmemin istenmesini filan… İmasını yapsa dahi sayın genel başkanım, bir saniye dahi düşünmem ve istifa ederim. Çünkü beni halkın hizmeti için halkın tercihine sunan Sayın Cumhurbaşkanı'mdır. Dolayısıyla geri de almak istemesi gayet doğaldır. Bir de şu realitenin altını çizmek istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanı aday gösterirken iyi, demokrat oluyor ama başarısızlık veya performans düşüklüğü gördüğü için istifa istiyor diye 'Demokrasiye aykırı' demek çok hakkaniyetli bir yaklaşım değil."