Kaymakam Tanrıseven'den Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kaymakam Tanrıseven'den Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in mesajı şöyle;
Geçmişi 1910 yılına dayanan Dünya Kadınlar Günü, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun aldığı karar ile kabul edilmiştir. O günden itibaren bütün dünyada 8 Mart,  Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlamıştır.
Ülkemizin gelişmesinde ve modernleşmesinde büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendirerek aile birliğinin, özverinin ve sevginin kaynağı olmuştur. 
Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden biri, kadınların sahip olduğu özgürlük, toplumda taşıdığı saygınlık, üretim ve yönetimdeki yeridir. Bu husus göz önüne alındığında aile kurumunun temel taşı‚ değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak‚ her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek‚ yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sağlık, başarı ve huzurlu günler dilerim.    
Dr. Hasan TANRISEVEN           Kaymakam