Karadağ: "Ulaşım sorununu çözmeliyiz"

Karadağ: "Ulaşım sorununu çözmeliyiz"
CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, turizm sezonunun yaklaşmasıyla batı bölgesindeki ulaşım sorunlarının çözülmesine ilişkin konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Coşkun Karadağ Alanya İlçe Teşkilatı binasında yaptığı açıklamada ulaşım sorununa değindi. Doğu bölgesinde ulaşım sorununun çözülmesinin ardından batı bölgesinde de turizm adına ulaşım sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.Karadağ, “Doğu bölgesinin ulaşım sorununu çözdüğümüz gibi, bunu batıya da mutlaka uygulamamız gerekiyor” dedi. 

'TURİST GETİRMEK İÇİN SORUNU ÇÖZMELİYİZ'
Karadağ, “Turizm sezonunun yaklaşması ile birlikte özellikle Alanya Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine birçok görevler düşmektedir. Bizlerde bunların vatandaşların ve turizmin adına takipçisi olacağız. Bunların başında ulaşım sorunu geliyor. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ulaşım sorunu hakkında verdiği talimatla birlikte doğu bölgesindeki mahallelerimizin ulaşım sorununun büyük bir miktarını çözmüş bulunuyoruz. Bu sistemi bizim batıya da mutlaka uygulamamız gerekiyor. Çünkü biliyorsunuz turizmin başlaması ile özellikle batı bölgesindeki otellerle birlikte Alanya’mıza bu turistleri getirmek için ulaşım sorunu mutlaka çözmemiz gerekiyor. 

TOPLANTI YAPILACAK
Önümüzdeki günlerde ulaşım daire başkanımız Sayın Nurettin Tonguç Alanya’mızı ziyaret ederek özellikle batı yöresinde yapılması gereken, ulaşımı ilgilendiren tüm birimlerle birlikte ortak bir toplantı yaparak sorunu masaya yatıracağız ve çözüm önerilerini hep beraber bulmaya çalışacağız. Tabii ki doğu tarafındaki ulaşım sorunu kısmen çözmüş olmamıza rağmen, batı bölgesindeki turizm olayını çözmek birbirine eşdeğer değil. Çünkü doğu bölgesinde daha çok halkımız ikamet ediyor ama batı bölgesinde ise daha çok otel popülasyonları yüksek. Dolayısıyla farklılık arz ediyor. Tüm bunları masaya yatırarak çözeceğiz. O konuda da daire başkanımıza birlikte tüm bu konu ile ilgilenen kurumları bir araya getirip çözüm önerilerini konuşacağız. Özellikle batı bölgesinde çalışan 220’ye yakın araç var. Ancak bu araçlar bildiğimiz gibi doğu bölgesindeki araçlarla eşdeğer değil. Bu konuyu da görüşüp halkımızın, daha sağlıklı daha modern araçlarla, özellikle Alanya’mıza batı bölgesindeki turistlerin daha sık gelmeleri için bir çalışma içerisine gireceğiz. Bu ara turizm ulaşım derken büyük şehrin almış olduğu bir kararı sizlere iletmek istiyorum. Bu önümüzdeki turizm sezonunda özellikle kadın yolcuların durak haricinde indirilmesine ama tabii ki sefer hattı değişmeden gece saat 10:00’dan sonra özellikle turizm çalışanları, kadın emekçilerin evlerine yakın bir hat üzerinde durmalarının talimatı verilmiştir. Bu olumlu ve iyi bir gelişmedir. Ben bu kararı veren kişilere çok teşekkür ediyorum. Dediğimiz gibi önümüzdeki günlerde ulaşım sorununu masaya yatırıp bir çözüm bulacağız” dedi.