Karadağ: 'Gerekli müdahaleler yapılmadı'

Karadağ: 'Gerekli müdahaleler yapılmadı'
CHP İlçe Başkanı Karadağ haftalık olağan toplantısında, yangınlara beceriksizce bir müdahale uygulandığını ifade etti. Karadağ, "Müdahaleler düzgünce yapılsaydı zayiat yüzde 70 daha az olacaktı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanlığı haftalık olağan yönetim toplantısını gerçekleşti. Toplantıda konuşan Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ yaşanan yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

‘BECERİKSİZCE MÜDAHALE EDİLDİ’
Kırsalda yaşayan gençlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Karadağ, “Ülkemize geçmiş olsun diyorum. Gerçekten orman yangını ciğerlerimizi yaktı. Şu an bildiğim kadarıyla soğutma çalışmaları yapılıyor ama hasar çok büyük. Keşke müdahaleler daha iyi yapılsaydı. Keşke uçaklar çok daha erken gelseydi bu zayiat yüzde 70 daha az olacaktı. Beceriksizce bir müdahaleyle eksikliklerle yangın bu aşamaya geldi. Zamanında müdahale edilseydi bu kadar büyük bir acı çekmeyecektik. Tüm yangından zarar gören vatandaşlarımızın yarasını sarma anlamında el birliğiyle çalışacağız. 

‘GENÇ NÜFUS YOK’
Orman bölgelerinde ve kırsallarda yaşayan vatandaşlarımızın çoğunluğunda genç nüfus yok. Genç ve dinamik nüfus şehirlerde otellerde çalışıyor. Şehirlerde yaşıyor. Biz bu yangında gençlerin bu bölgede yaşamamasının eksiğini çok hissettik. Tabi ki gençlerimiz para kazanmak için şehirde yaşıyor ama artık gençlerimizin kırsalda para kazanması için mücadele edilmesi gerekiyor. Yangınlarda tüm siyasi partiler, belediye başkanları, dernekler ve vatandaşlarımız çok iyi bir kenetlenmeyle çalıştı. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyor Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek yangın süresince çok büyük bir efor sarf ettiği için küçük bir rahatsızlık geçirdi. Ben buradan kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

‘AV YASAĞI GELSİN’
Açıklamasında av yasağının getirilmesi gerektiğini ifade eden Karadağ, “Bu orman yangını bölgeyi zarara uğratırken hayvanlarımız da öldü bu yüzden ben av yasağın yangın bölgelerine gelmesi gerektiğinin altını çizerek yasaklanması gerektiğini ifade ediyorum. Ormanlar bizim değildir ormanlar ormanda yaşayan canlılarındır bu yüzden onları rahat bırakalım” diye konuştu.

‘GEREKLİ KARARIN VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUM’
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yapılan saldırıyı kınadığını söyleyen Karadağ, “Arkadaşlar siyasi parti başkanlarına çok ciddi saldırılar söz konusu oldu. İYİ Parti Genel Başkanına Meral Akşener’e bir saldırı oldu. Ben bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bunu yapan mensup polis tarafında ifade alınmaya götürülürken hala sesini yükseltebiliyor ve devlet görevlisi gibi gözaltına alınıyor ama ormanları yanan vatandaşlarımız orada seslerini duyurduğu zaman ters kelepçeyle götürülüp şiddete maruz kalıyor. Ben bu konuda gerekli mercilerin gerekli kararı vermesi gerektiğini talep ediyorum” açıklamasında bulundu.

‘GİTSİNLER AFGANİSTANDA YAŞASINLAR’
Kendisini Afgan gazeteci Sunatullah Saadat diye tanıtan kişi hakkında da açıklamalarda bulunan Karadağ, “Kamuoyunu meşgul eden konulardan bir tanesi ise bir gazeteci diye söyleniyor ki kesinlikle gazeteci olamayacak bir Afgan ağza alınamayacak lafları söyleyip kadınlarımız hakkında ve Türkiye’nin gururunu incitecek sözler sarf ediyor. Ben bunu kabul edilebilir bir şey olmadığını söylemek istiyorum ve suç duyurusunda bulanmak istiyorum. Eğer kendileri gerçekten böyleyse kadınları çocukları ve aileleriyle birlikte buraya gelmesinler. Gitsinler Afganistan’da yaşasınlar. Bizim de ülkemizin bir gururu var. Buna hiç kimsenin dil uzatmaya hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

'SAYIN ADEM MURAT YÜCEL’E DUYURUMDUR’
Konuşmasının sonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e seslenen Karadağ, “Ben son bir şey daha söylemek istiyorum, Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’e duyurumdur. Kendisi bu orman yangınları süresince çok ciddi olarak yangın alanında yangınları takip etti ama yatırırımlar meselesine gelince ben buradan soruyorum değerli başkanım, Mahmutlar’a neden yatırımları götürmüyorsunuz. Tabi ki Oba’da bizim kentimiz bizim mahallemiz. Tüm Antalya bizim mahallemiz ama neden Mahmutlar’a başka bir gözle bakıyorsunuz, hiç bir yatırım yapmıyorsunuz bunu da sormak istiyorum” dedi.