Erdoğan'ın Resti Avrupayı Sarstı

Erdoğan'ın Resti Avrupayı Sarstı
Erdoğanın Resti Avrupayı Sarstı.. Avrupa Parlamentosu önceki gün Türkiye ile AB arasında yürütülen üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını teklif etmiş, yapılan oylamada 37 hayır 479 evet 107 çekimser oyla müzakereleri dondurma kararı almıştı..

Bu gelişme üzerine dün AB ülkelerine yanıt veren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ise, "Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, "Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız" demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz" ifadesini kullanmasının hemen ardından Türkiye'ye yönelik yapılan oylamanın tepkileri gecikmedi..

Hırvatistan'dan Avrupa Birliği'ne Türkiye Uyarısı geldi
Hırvatistan Dışişleri Bakanı Davor Ivo Stier, Türkiye ile müzakereleri askıya almanın, Avrupa Birliği'nin çıkarına olmayacağını belirtti.
Avrupa Parlamentosu'nun " Türkiye ile ilişkiler dondurulsun" tavsiye kararının ardından Türkiye'ye bir destek de Hırvatistan'dan geldi. Hırvatistan Dışişleri Bakanı Avrupa Birliği'ni uyardı.

Slovenya ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Hırvatistan Dışişleri Bakanı Davor Ivo Stier, " Türkiye ile müzakereleri askıya almak, ne Avrupa Birliği'nin, ne Hırvatistan'ın, ne de Slovenya'nın çıkarına olur." dedi.
Stier, "Ankara'ya karşı dengeli bir tavır benimsemeliyiz." diye de ekledi.



Almanya'dan Yanıt... İki Ülkenin de Çıkarına Olmaz...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mülteci anlaşmasını işaret eden sözlerine Almanya'dan yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Bu durum Avrupa'nın da Türkiye'nin de çıkarına olmaz"

Reuters'ın haberine göre konuyla ilgili konuşan Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sawsan Chebli, "Ortada iki tarafın da anlaşma şartlarına sadık kaldığı bir durum var. Avrupa Birliği ve Türkiye'nin mülteci anlaşmasına sadık kalmaya devam etmesini umuyoruz." dedi.

Müzakerelerin dondurulmaması gerektiğini söyleyen Chebli; "Konuşmaya devam etmemiz çok önemli. Müzakerelerin dondurulmaması da son derece önemli. Çünkü bu sadece Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkilere zarar verir. Bu durum Avrupa'nın da Türkiye'nin de çıkarına olmayacak .." şeklinde konuştu.

Önümüzdeki gönlerde AP Türkiye nin sert açıklamalarını çok konuşacak görünüyor. Avrupa'nın asıl niyeti Avrupa'ya akın eden mülteci ve sığınmacılara karşı Türkiye'yi kalkan olarak kullanmak..

Haber: Fevzi Aydoğdu (Siyasi Danışman)