Ela bebek üzerinden siyasi reklam yapmayın!

Ela bebek üzerinden siyasi reklam yapmayın!
SMA hastası Ela bebeğin kurtulması için Alanya’da 7’den 70’e herkesin katkı sağladığını hatırlatan MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Cantürk, isim vermeden yardım kampanyasını siyasi reklama dönüştüren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e tepki gösterdi.

MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Cantürk, SMA-1 Tip hastası Ela bebek için yürütülen yardım kampanyasının siyasi reklama dönüştürülmesine tepki gösterdi. Alanya'da son günlerde sağlık üzerinden yürütülen siyasi PR çalışmalarının insanlığa, vicdana sığmadığını vurgulayan Cantürk, “Hele ki bunu masum bir bebek üzerinden yürütülmesi, bundan medet umulması, tartışmaya dahi açılması kamuoyunun vicdanını derinden yaraladı. Alanya’mızda 7'den 70'e ayırt etmeksizin her kesimin mücadelesi ile başarıya ulaşan kampanyanın siyasi reklama dönüştürülmesi, süt parasını, okul harçlığını dahi can-ı gönülden kumbaralara dolduran çocuklarımızın masum duygularını hiçe saymaktır” dedi. 
Bazı basın kuruluşlarına servis edilen “Alanya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Lokman Çalış’ın imdadına, ALTSO Başkanı ve Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin’in Çayarası Yaylası’nda konuşlandırdığı ambulans ve sağlık ekibi yetişti” şeklindeki haberlere de değinen Cantürk, şunları söyledi: 
“Özellikle sağlık ile yapılan hizmetlerin, kimlere hizmet verildiği hususunda çetele tutulması adeta fişleme yaparcasına servis edilmesi de içine düşülmüş durumun vahametini gözler önüne seriyor. Devletimizi acziyet içerisinde göstererek, ben yaptım oldu diyerek, binlerce vatandaşın yardımını yok saymak, kendi siyasi çıkar ve menfaatleri uğruna sağlık gibi en insani bir hak üzerinden nemalanmak utanç verici bir durumdur. Devletimiz güçlüdür, büyük Türk milletinin her daim yanındadır” dedi.