Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alanya'da Konuştu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alanya'da Konuştu
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bugün nasıl Amerika'da birçok kurum FETÖ'nün yönlendirmesiyle hareket ediyorsa, New York'taki dava dahil bugün CHP de yine bazı partiler de FETÖ'nün güdümündedir." dedi.

Çavuşoğlu, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Alanya Olağan İlçe Kongresinde, ilçe kongresini muhteşem bir tabloyla gerçekleştirdiklerini, tarihi bir kongreyi birlikte gerçekleştireceklerini söyledi.

Kongrede vefa olduğunu, bazen yolların daraldığını, engeller çıkarıldığını ama milletin desteğiyle daralan yolları hep açtıklarını ifade eden Çavuşoğlu, zoru görerek kaçan, "O varsa ben yokum" diye ucuz hesap yapanların da olduğunu, hizmet davasının giderek büyüdüğünü dile getirdi.

- "Almanya'nın demokraside geldiği noktaya bakın"

Kongreye, Almanya'da uzun dönem milletvekilliği yapan Mustafa Erkan'ın da katıldığını anlatan Çavuşoğlu, "En son seçimde, 'Sen Türkiye'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ı savunuyorsun' diye listeye koymadı, hem de bunu koymayan sosyal demokrat parti." diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Almanya'nın demokraside, insan hak ve hukuklarında, düşünce özgürlüğünde geldiği noktaya bakın. Referandumda bunu gördük, 'evet' diyenlere engel, 'hayır' diyenlere kucak aç. 'Hayır' için çalışanlara yer ver, Ermeni soykırımını tanıyanlara yer ver ama Mustafa Erkan gibi 'Ben ülkemi milletimi satmam, Alman vatandaşı olsam da Türk olduğumu unutmadım, Türkiye ile gurur duyuyorum' diyen isanları da hemen kıyma makinesine at, dışla ama biz kardeşimizi yalnız bırakmadık, şimdi benim özel danışmanımdır beraber çalışacağız." 

AK Parti'de "Kullan at"ın olmadığını belirten Çavuşoğlu, davaya ihanet etmeyen herkese sahip çıktıklarını, Türkiye için tünelleri delik deşik ettiklerini bildirdi.

- "Türk'ün onurunu hiç yerde çiğnetmiyoruz"

Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırırken, kendilerini Türk milleti sayesinde güçlü hissettiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Zorluklara karşı mücadele ediyoruz, Türk'ün onurunu hiç yerde çiğnetmiyoruz. Herkesle başa baş mücadele ediyor, insanlık dersi veriyoruz. İnsani yardımda açık ara dünyada birinci ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir." diye konuştu.

AK Parti olarak inanarak yola çıktıklarını aktaran Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, davanın vizyonuna inandıklarını, o yüzden daha çok çalışmak gerektiğini vurguladı.

"Neden hep bizim üstümüze geliyorlar. Soğukkanlılıkla düşündüğümüz zaman bize karşı oynanan oyunların sebeplerini siz mutlaka iyi tespit ediyorsunuz." diyen Çavuşoğlu, içeride ve dışarıda Türkiye'yi neden tökezletmek istediklerini gördüklerini, buna karşı mücadele ettiklerini söyledi.

- "Daha çok güçlü olmamız lazım"

Türk milletine saygı duymayı herkesin öğrenceğine işaret eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"İçeride hainler yok mu? Var. PKK'nın güdümünde olan siyasetçiler var. Siz sanmayın sadece HDP, PKK'nın güdümünde. Bugün CHP'nin içinde PKK'ya destek veren, sempati duyan siyasetçiler var. Bugün CHP içinde DHKP-C'li milletvekilleri var, ön seçimle girdiler. Siz bunlara ülkeyi teslim eder misiniz? Ülkenin eğitimini bunlara verir misiniz? Ülkenin dış politikasını, ekonomisini bunlara teslim eder misiniz? İşte HDP'li belediyeler verilen paraları Kandil'e gönderdiler. O yüzden bu ülkenin başka şansı yok, daha çok güçlü olmamız lazım. Bizimle beraber Türkiye'yi seven milliyetçi olan herkesle biz iş birliği de ittifak da yaparız. Bizim kriterimiz budur, vatanını milletini seven insanlar."

Vatan, millet sevgisinde ideolojisinin, sağı solu olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, o yüzden vatanını milletini seven insanlarla yollarına devam edeceklerine vurgu yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, FETÖ'nün kullandığı, FETÖ'ye hizmet eden siyasi partilerin bu memlekete vereceği bir şey olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün nasıl Amerika'da birçok kurum FETÖ'nün yönlendirmesiyle hareket ediyorsa, New York'taki dava dahil bugün CHP de yine bazı partiler de FETÖ'nün güdümündedir. Bunu bilerek söylüyoruz, o sebeple gerçekleri herkese anlatalım. Alanya'da da vatanın milletini seven CHP'lileri biliyorum. Onlara da diyorum ki Türk halkı adına, FETÖ'nün güdümünde olan PKK'ya sempati duyan insanların peşinde koşmayın kardeşim. Vatan sevgisinin ideolojisi olması olmaz, işte ne kadar çok çalışmamız, ne kadar güçlü olmamız lazım bunları görelim."

Sorumluluklarının sadece Alanya ve Türkiye ile sınırlı olmadığını, yüz yıldır bekleyen evladıfatihanlar olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Biz ecdadımızın yurt dışında yaptığı eserlerin garip guraba bırakamayız. Bizlere umudu olanlara sırtımızı çeviremeyiz. Yardım bekleyenlere bir sırtımızı dönüp, yürüyüp gidemeyiz." dedi.

Kongreye, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Gökçen Özdoğan Enç, İl Başkanı Rıza Sümer ve partililer katıldı.