Deva Partisi’nden AGC ziyareti

Deva Partisi’nden AGC ziyareti
AGC Başkanı Gaye Coşkun ve yönetimi Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak ve parti üyelerini ağırladı.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ne (AGC) ziyaretler ara vermeksizin devam ediyor. AGC Başkanı Gaye Coşkun ve yönetimi Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, Deva Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Çakan ve parti üyelerini ağırladı. Ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, parti üyeleri ve Başkan Coşkun siyaset ve medya hakkında istişarelerde bulundu. Başkan Coşkun ise ziyarette gazetecik mesleği adına meslek kanunu yasalarının önemine bir kez dikkat çekti. 

‘FARKLI YÜZLER ÜRETKENLİK DOĞURUYOR’ 

Ziyarette konuşan başkan yardımcısı Uçak, “ Genel merkezden 5 komisyon halinde yoğunlaştırılmış saha çalışmalarında bulunuyoruz. Benim saham bugün Alanya oldu. Daha çok iş dünyasında aktifim çok fazla bir siyaset geçmişim yok diyebilirim. Daha girişimci bir insanım. Genel Başkanımız Ali Babacan’ın daveti üzerine siyasete girdim. Siyasette iş dünyasının dışında yeni bir şeyler öğreniyorsun. Siyaset güzel bir şey, Türkiye’yi içinde bulunduğu konumdan başka alanlara çıkarabilmek için farklı görüşlere ve alanlara ihtiyaç var. Yetenek sahibi insanlarında siyasete girmesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece siyasetçilerin değil siyaset alanı dışında ki insanlarında büyük katkılarının olacağını düşünüyorum. Deva Partisi’nin siyasete yeni yüzler katmak gibi bir misyonu olduğunu görüyorum. Bu durumda çok üretken bir yapı doğuruyor.” dedi. 

MESLEK YASASINA DİKKAT ÇEKTİ 

Sözlerine AGC yönetimine ziyaretten dolayı teşekkür ederek başlayan Başkan Coşkun meslek yasasının önemine değinerek şunları söyledi: “Siyasette rol alma kararı vermiş olmanız adına tebrik ediyorum. Önümüzde bir seçim süreci var. Biz gazetecilerin siyasetçilerden beklentisi şudur, biz her zaman siyasetçiler ile iş arkadaşı ve paydaşız. Ama belli bir mesafeye kadar. Doğru bilgiyi aktarma ve doğru bilginin aktarılması çabasıyla iş ilişkisinde olmak her iki taraf içinde daha sağlıklı olur. Ama bizlerinde mesleki olarak isteklerimiz var en azından bir meslek yasası talebimiz var."

‘BASIN DÖRDÜNCÜ KUVVET’
Gazetecilik mesleğinin dördüncü kuvvet olduğunun altını çizen Uçak, basın mensuplarının çok önemli bir konumda olduğunu ifade ederek destek verilmesinin büyük katkı sağlayacağını aktardı. Konuşmaların ardından ziyaretin anısına dair fotoğraf çekildi.