DEVA Partisi Alanya'dan mülteci açıklaması

DEVA Partisi Alanya'dan mülteci açıklaması
DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çakan, son günlerin önemli gündem maddesi olan mülteciler konusunda açıklama yaptı.

Başkan Çakan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:"Bölgemiz, büyük bir siyasi ve insani krizle karşı karşıyadır. Otuz yıldır devam eden Afganistan Savaşı, on yıldır devam eden Suriye İç Savaşı, Türkiye için birçok sonuçlar meydana getirdi. Bu sonuçların vatandaş için en açık tarafı ise ülkemize yönelen mülteci akınıdır.  Suriye’de devam eden savaş nedeniyle bugün ülkemizde 3.500.000 kayıtlı göçmen bulunuyor. Ne kadar kayıtsız göçmenin bulunduğu hakkında ise tahminden öte elimizde hiçbir veri yok; tahminler 8.500.000 göçmen olduğu yönünde. 2011’de ülkemize göç dalgası yöneldiğinde siyasiler tarafından bu insanların geçici olarak barış sağlanana kadar ülkemizde bulunacağı söylendi. Fakat geçen yıllar gösteriyor ki; Suriye hala barışa uzak bir noktada.  Afganistan’da ise Amerikan birliklerinin çekilmesi ve ülkenin Taliban tarafından ele geçirileceği korkusuyla yeni bir göç dalgası başladı. Bu mültecilerin birçoğu Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine ulaşma hayalleri kursa da, şu veya bu sebepten ötürü ülkemizde daimi olarak kalmak hatta vatandaşlık elde etmek arzusundadırlar. Avrupa Birliği ile yapılan Suriyeli mültecileri kabul anlaşması nedeniyle, bu kişiler ülkemizin sağlık ve eğitim altyapısından bila bedel istifade etmektedirler. Ekonomik krizin bu kadar kötü olduğu, vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı ve en temel ekonomik güvencelerden yoksun olduğu bir dönemde, mültecilerin ekonomik yükünü üstlenmek Türkiye’nin görevi olmamalıdır.
İstanbul'da son zamanda yaşanan kapkaç olaylarının herhangi bir kaydı bulunmayan kişiler tarafından işleniyor olması; Kadıköy Moda sahilinde Taliban bayrağının açılması;Altındağ'da bir gencimizin hayatına kastedilmesi ve sonrasında gelişen olaylar; ülkemize kimliği ve geçmişi belli olmayan yüz binlerce insanın dahil olduğunu gösteriyor. 
Uluslararası toplumun kuvvetli desteği olmadan, bu bölgelerde barışın tesis edilmesi mümkün değildir. Türkiye’nin kısıtlı imkanları ile bu ülkelerde istikrar sağlaması da mümkün değildir. Bizim yapabileceğimiz tek şey sınırlarımızı güvenli bir hale getirmek ve bu insanların ülkemize girişini olabildiğince engellemektir. Bu amaca ulaşmak içinse İran sınır hattımız boyunca geçişlerin yaşandığı bölgelere boydan boya sınır duvarı inşa edilmeli ve bu duvar, 7/24 elektronik vasıtalarla gözetlenmeli ve denetlenmelidir. Bu insanların temel ihtiyaçları ise bulundukları ülkelerde kurulacak insani yardım merkezleri aracılığıyla sağlanmalıdır.  Bu nedenle Deva Partisi Alanya İlçe Teşkilatı olarak; iktidarı, kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde görevini icra etmek üzere sorumluluk almaya; sınırlarımızı güvenli hale getirmeye ve göçlere karşı kontrolü sağlamaya; geçişleri engellemeye, ülkemizin demografik yapısını korumaya davet ediyoruz."