CHP’li Esen’den Alanya’da Çöp Sularının Kaynak Sularına Karıştığı İddiası

CHP’li Esen’den Alanya’da Çöp Sularının Kaynak Sularına Karıştığı İddiası
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen, Alanya’da ömrünü tamamlayan atık toplama merkezinden pis çöp sularının sızarak kaynak suları kirlettiğini öne sürdü.

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyerek Alanya"da çöp toplama merkeziyle ilgili iddialarda bulundu.


Büyükşehir yasasıyla birlikte Antalya"da çöp ve katı atık toplama işinin büyükşehir belediyesi tarafından yapıldığını belirten Esen, Alanya"da çöp toplama merkezinden sızan çöp sularının kaynak suları kirlettiğini iddia etti. Fotoğraflarla kaynak suların kirlendiğini de belgelediklerini ileri süren Esen, "Çöp toplama işi bütünşehir yasasıyla birlikte büyükşehirin görev sorumluluğundadır. Alanya"da ormanlık alan içerisinde 600 metre yükseklikte Vahşi Çöp Depolama Merkezi bulunuyor. Son derece kontrolsüz kötü iletilen bir yer. Aslında ömrünü de 1 yıl önce tamamlamış ve taşmış bir alandır. Oradan çöp suları sızıp doğal kaynak sularını kirletiyor. Alanya"nın içme suyu oradaki doğal kaynaklardan kullanılıyor. Bu halk sağlığını tehdit eder bir boyuttadır. Bunlar vatandaşın kullandığı su kaynakları hemen yanında olduğu için tüm sular aynı kirlilik içindedir.Türel, belediye başkanı sorumluluğu ile ilgilileri toplayıp hesap sormalıdır. Antalya"nın çöp toplama yerlerinin insani boyutlara taşımasını istiyoruz. Antalya"yı Miami yapacaklarına inancımız yok, yeter ki Alanya"yı Çernobil olmaktan kurtarsınlar. " dedi.

TÜREL, BENDEN MEMNUN DEĞİL, ESPRİ YAPIYOR

Esen, ayrıca Başkan Türel"in "Semih Esen"den memnunuz, onun sayesinde yakında tüm meclis üyeleri Ak Parti"ye geçecek" söylemlerini eleştirdi. Türel"in kötü bir espri yaptığını belirten Esen, "Benden memnun mu değil mi bilmiyorum. Memnun olduğunu da zannetmiyorum. Dili öyle söylese de gönlü öyle söylemiyor. Espri yapmış ama kötü bir espri yapmış" dedi.