CHP Alanya'dan İmamoğlu kararına tepki

CHP Alanya'dan İmamoğlu kararına tepki
Ekrem İmamoğlu’nun hükümetin uykularını kaçırmaya devam ettiğini ifade eden CHP’li Coşkun Karadağ, “Seçimle gelen seçimle gider. Bunun acılarını çekerek yaşadık. Böyle bir acıyı tekrar yaşamak ülkemize ihanetten başka bir şey değil” dedi.

YSK üyelerine hakaretten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl, 7 ay, 15 gün hapis cezasına çarptırılmasının ardından Alanya’dan da tepkiler gecikmedi. Parti binasında açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’a çok sayıda partili ile eski ilçe başkanları da eşlik etti. Açıklamaya İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Bahçe de katıldı. 

“İMAMOĞLU HÜKÜMETİN UYKULARINI KAÇIRDI” 

Partililere önce hitap eden Karadağ, İmamoğlu’na verilen hapis kararının ülkede infial oluşturduğunu söyledi. Karadağ, “Türkiye’de hem sağda hem solda siyaset yapanlar özellikle bu karara itiraz etti. Bu zamana kadar hiç böyle bir karar alınmamıştı. Demokrasinin asıl öğesi, seçimle gelen seçimle gider. İmamoğlu bugüne kadar hükümetin rüyalarına giren, uykularını kaçıran yerelde güzel çalışmalar yaptı. CHP’nin, Millet İttifakı’nın belediyecilik anlayışını gösterdi. Bunlar hükümeti rahatsız etti. Yakında cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi var. Bu elbette altılı masanın vereceği bir karar ama yine hükümetin uykularını kaçırmaya devam ediyor. Seçimle gelen seçimle gider. Bunun haricinde hangi tür alternatifler olursa olsun ülkemizde bunun acılarını çekerek yaşadık. Böyle bir acıyı tekrar yaşamak ülkemize ihanetten başka bir şey değil. Bunun tekrar yaşamak istemiyoruz. Alanya’da birçok arkadaşımız İmamoğlu’na destek amacıyla Saraçhane’ye gitti. Bu kararın en az 2 yıl kesinleşme süreci var ama eğer bu kararı bir an önce kesinleştirmeye çalışırlarsa bunun anlamı şudur. Korkularına yenik düştüler. İmamoğlu’nun siyasi hayatını karartmak için böyle bir karar aldılar ancak Türkiye’de biz bunları çok gördük. Bu tür badirelerden her zaman halkımız haklı çıktı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dediği gibi bu hikaye burada bitmeyecek” dedi.

“BU DAVA TÜM TÜRKİYE’NİN DAVASI” 

İktidarın yanlı, taraflı siyaset için hukuku bir tarafa kenara atan mahkemeleri varsa milletin de mahkemesinin Saraçhane’de kurulduğunu vurgulayan Bahçe de, “İktidar 2 kez İstanbul’un rövanşını yargıyı adeta sopa gibi kullanarak almaya çalıştı. Bu mahkemede yargılanan İmamoğlu değil, milletin iradesi ve ta kendisi. Bugün istibdat rejiminin hakimlerinin verdiği bu karar milletin vicdanlarında hükümsüzdür. Hukuk tarihinde karar bir leke olarak yer edecek. Artık İmamoğlu davası İstanbul’un davası değildir. Tüm Türkiye’nin davasıdır” diye konuştu. 

“BİZE SÜRTÜK DEDİLER, HANİ ONLARA DAVA?” 

CHP eski İlçe Başkanı Şengül Yeşildal da, “Bize ne dedi bunlar? Sürtük, çapulcu, terörist dediler. Nerde onlara dava? Ben de çok öfkeliyim. O kadar öfkeliyim ki ama asla yılmıyoruz, sinmiyoruz, korkmuyoruz” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN SEÇMENİ DE ÇOK İYİ BİLİYOR” 

CHP eski İlçe Başkanı Sefa Çorbacı da, “20 yılın sonunda geldiğimiz nokta bu. Hakimi alıp Samsun’a atayıp sarayın talimatıyla başka bir hakimi getirmeyi biz dünyaya açıklayamayız. Biz altılı masa olarak Türkiye’nin itibarını dünyada nasıl yükseltebiliriz diye konuşurken, dünyaya kendimizi daha iyi ifade edip feraha çıkmamız gereken projeler hazırlarken, belediye başkanımıza böyle bir kararın gelmesi tüm dünyaya yankı uyandıracaktır. Bunların çok fazla vakitleri de kalmadı. Bunun ne oluğunu Cumhur İttifakı’nın seçmenleri de çok iyi biliyor” dedi.